03:18 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Hacker

  Hackerul care speriat politicienii germani – un elev de 20 de ani

  © Sputnik / Vladimir Trefilov
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  13530

  Hackerul care a publicat datele cu caracter personal a sute de politicieni germani s-a dovedit a fi un elev de 20 de ani.

  BUCUREȘTI, 8 ian – Sputnik. Hackerul care a spart conturile a sute de politicieni germani s-a dovedit a fi un elev care trăiește împreună cu părinții lui în partea centrală a landului Hessa, a declarat procurorul general al Frankfurt pe Main, George Ungefuk.

  “Este vorba de un tânăr de 20 de ani. Acesta locuiește cu părinții și merge la școală”, a declarat procurorul general în cadrul unei conferințe de presă organizate la Wiesbaden.

  Anterior, procuratura generală a declarat că cetățeanul german de 20 de ani este suspectat de răspândire din decembrie 2018 de pe contul Twitter a datelor personale care aparțin politicienilor, jurnaliștilor și activiștilor civici. Datele includeau numere de telefoane, emailuri, numerele cardurilor, adrese de domiciliu, fotografii și conversațiile electronice, inclusiv în chat-uri. Tânărul a fost interogat luni, apoi eliberat. Potrivit lui Ungefuk, acesta și-a recunoscut vina și a căzut de acord să colaboreze cu ancheta, oferind informații suplimentare în legătură cu acțiunile sale.

  “Suspectul a declarat că a acționat de unul singur. Deocamdată ancheta nu a identificat fapte care ar demonstra complicitatea unor persoane terțe”, a adăugat procurorul general.

  „În ceea ce privește motivele suspectului, în prezent nu putem oferi un tablou complet, însă suspectul a declarat că a interceptat datele și a răspândit informația pentru că era mâniat că unele persoane au avut de suferit de pe urma exprimării publice a opiniilor”, a spus procurorul general.

  Luni, guvernul Germaniei anunțase că hackerii au publicat în internet datele cu caracter personal a sute de politicieni germani. Atacul a vizat toate partidele din Bundestag, cu excepția Alternativei pentru Germania (AfD).

  Tematic

  Procurorii germani suspectează AfD de sponsorizări ilegale
  Dexit: AfD propune scenariul ieșirii Germaniei din UE și dizolvarea blocului
  Germania: poliția a reținut trei suspecți de atac asupra sediului AfD
  Tagurile:
  Hacker, Germania
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei