04:21 15 August 2020
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.71
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.61
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (503)
  16302

  Statele Unite sunt gata să reia acțiunile militare în Siria, însă speră că nu vor fi nevoite să recurgă la acest pas, a declarat secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo.

  BUCUREȘTI, 10 ian – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, este gata de noi acțiuni militare în Siria, însă Washingtonul speră că nu se va ajunge la o astfel de decizie, a declarat joi secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, într-un discurs rostit la Universitatea Americană din Cairo.

  “Trump este gata să reia acțiunile militare în Siria, însă sperăm că nu vom fi nevoiți să recurgem la acest pas”, a spus el.

  Totodată, Pompeo a declarat că SUA vor continua să efectueze raiduri aeriene împotriva teroriștilor din Orientul Apropiat, pe măsura apariția unor noi ținte.

  “SUA vor rămâne un partener fidel în lupta împotriva terorismului. Loviturile noastre aeriene în regiune vor continua pe măsura apariția unor noi ținte. Vom continua să activăm cu partenerii noștri de coaliție pentru zdrobirea ISIS. Vom continua să-i urmărim pe teroriști care se ascund în Orientul Apropiat și în restul lumii”, a declarat secretarul de stat al SUA.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (503)

  Tematic

  Turcia continuă să concentreze material de război la frontiera cu Siria. FOTO
  Macron: Coaliția va continua luptele în Siria
  Putin și Netaniahu au discutat despre coordonarea acțiunilor în Siria
  Turcia nu va cere permisiunea SUA pentru o operațiune în Siria
  Franța a explicat în ce condiții se va retrage din Siria
  Tagurile:
  Siria, SUA, Mike Pompeo


  Știrile Zilei