19:33 24 August 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.89
 • RUB0.27
 • RON4.19
 • UAH0.72
  Ninsori abundente în Marea Britanie. Arhivă

  Vreme extremă: Marea Britanie va fi „înghiţită” de zăpadă la sfârşitul lui ianuarie

  © AP Photo / Owen Humphreys
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  566810

  Meteorologii avertizează că în Marea Britanie vor urma căderi masive de zăpadă la sfârșitul lunii ianuarie, potrivit unei diagrame meteo indicând condiții meteorologice severe de iarnă, care vor „pune stăpânire” peste ţară în câteva săptămâni. Temperaturi foarte scăzute şi furtuni de zăpadă continuă să aducă haos pe continentul european.

  BUCUREŞTI, 11 ian – Sputnik, Doina Crainic. O prognoză pe termen mai lung emisă de agenţia Met Office dezvăluie că în Marea Britanie vor reveni temperaturile foarte scăzute, iar probabilitatea unor căderi mari de zăpadă crește spre sfârșitul lunii ianuarie și începutul lui februarie.

  O diagramă meteo îngrijorătoare transmisă de WXCHART arată că Marea Britanie ar putea fi „înghiţită” de zăpadă la sfârșitul lunii, Scoția și Irlanda de Nord urmând să fie cel mai afectate de condițiile severe de iarnă, potrivit Express.

  „Există indicii de vânturi puternice, ploi și zăpadă la mijlocul lunii ianuarie şi începutul lunii februarie. Se aşteaptă ca vremea să se răcească accentuat, cu temperaturi sub medie pentru perioada aceasta a anului, desi vom avea parte şi de unele perioade de scurtă durată de vreme mai blândă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Met Office, Nicola Maxey.

  De asemenea, prognoza Met Office mai precizează că, pe măsură ce ne apropiem de sfârşitul lunii și la începutul lunii februarie „există o probabilitate crescută ca vremea rece să se instaleze la nivel general, ceea ce va aduce un risc sporit de îngheț, ceață și zăpadă”.

  Între timp, BBC Weather a avertizat că există „reale îngrijorări” că în Europa vor fi în continuare căderi „însemnate” şi „abundente” de zăpadă în această săptămână. Zăpada va acoperi noi zone și va aduce temperaturi foarte scăzute în mare parte continentului, în special în Moscova.

  Tagurile:
  Zăpadă, Ninsori, Meteo, Marea Britanie


  Știrile Zilei