22:32 18 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.65
 • RUB0.28
 • RON4.18
 • UAH0.68
  Donald Trump

  Americanii acuză pe Trump de shutdown

  © Sputnik / Сергей Гунеев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  10010

  Majoritatea americanilor consideră că Donald Trump și republicanii sunt vinovați de suspendarea activității guvernului federal (shutdown).

  BUCUREȘTI, 13 ian - Sputnik. Cea mai mare parte a americanilor acuză de suspendarea activității guvernului SUA președintele, Donald Trump, și reprezentanții Partidului Republican din Congres, relevă datele unui studio efectuat de Washington Post și televiziunea ABC News, care nu se asociază nici cu presa pro-republicană, nici democrată

  Potrivit sondajului 53 la sută din cei intervievați acuză de shutdown pe Trump și republicani, în timp ce 29 la sută din respondenți consideră că de vină sunt democrații. Alții 13 la sută că ambele partidele sunt de vină în egală măsură în înghețarea activității guvernului.

  Potrivit studiului, la ora actuală construcția zidului la frontiera Mexic susțin 42 la sută din americani, în timp ce împotrivă se pronunță 54 la sută. De asemenea, studiul arată că majoritatea americanilor nu susțin regimul de situație excepțională pentru construcția zidului, inițiativă care este susținută de 31 la sută.

  Studiul a avut loc între 8 și 11 ianuarie, pe un eșantion de 788 americani. Marja de eroare constituie 4,5 puncte procentuale.  Știrile Zilei