08:59 20 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.50
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.72
  British Prime Minister Theresa May listens at the start of her meeting with the Emir of Qatar Tamim bin Hamad Al Thani inside 10 Downing Street in London, Tuesday, July 24, 2018

  BREXIT: UE vrea să extindă perioada de tranziție - scrisoare către Theresa May

  © AP Photo / Matt Dunham
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  289 0 0

  Vestea vine după ce The Guardian a anunțat mai devreme că atât Bruxelles, cât și Londra se pregăteau să amâne Brexit-ul până în luna iulie din cauza opoziției împotriva prim- ministrului britanic, Theresa May.

  BUCUREȘTI, 14 ian - Sputnik. Potrivit președintelui Consiliului European, Donald Tusk, și președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, UE este pregătită să "își dubleze eforturile" în cadrul discuțiilor, dacă perioada de tranziție pentru Brexit este extinsă. Totuși, ei au remarcat că Bruxelles nu ar fi de acord la nicio modificare a acordului.

  "Comisia [europeană] poate confirma faptul că, asemenea Regatului Unit, Uniunea Europeană nu dorește ca această dispoziție să intre în vigoare", se menționează în scrisoarea semnată de politicienii UE.

  Între timp, Manfred Weber, eurodeputat de top de centru-dreapta și candidat al Partidului Popular European pentru șefia Comisiei Europene la viitoarele alegeri, a cerut parlamentarilor britanici să sprijine acordul negociat de guvern.

  "Invităm prietenii noștri britanici să accepte această ofertă", a declarat el reporterilor.

  Anterior, The Independent a raportat că miniștrii conservatori au recunoscut că, chiar dacă May poate câștiga votul de marți, nu ar mai fi suficient timp pentru a pregăti legislația necesară pentru a părăsi blocul până la 29 martie.

  Parlamentul urmează să voteze un acord privind Brexit la 15 ianuarie. Cu toate acestea, prim-ministrul nu are suficiente voturi, deoarece Partidul Laburist din opoziție și chiar și unii parlamentari conservatori au decis să se opună acordului.



  Știrile Zilei