16:00 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at the Prime Minister's office in Jerusalem, Sunday, April 15, 2018

  Netanyahu, către Iran: „Ieşiţi repede din Siria. Nu vom înceta să atacăm”

  © AP Photo / Gali Tibbon/Pool
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  30023

  Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că forțele israeliene de apărare vor continua să atace iranienii în Siria.

  BUCUREŞTI, 15 ian – Sputnik, Doina Crainic. Anterior, un comandant israelian a declarat că a efectuat atacuri în țară aproape zilnic și a furnizat arme rebelilor sirieni.

  „Vă spun, ieșiți de acolo repede. Nu vom înceta să atacăm”, a declarat prim-ministrul israelian marți dimineață în cadrul unei ceremonii în care l-a numit pe Aviv Kochavi ca noul şef al Statului Major al Forțelor Israeliene de Apărare (IDF), potrivit RT.

  De asemenea, Netanyahu a respins declarațiile unui oficial iranian conform căruia Iranul a trimis doar consilieri militari în Siria, și nu trupe de luptă.

  „Mereu mint. Mint când spun asta și când spun că încercarea lor de a lansa un satelit în spațiu a eșuat”, a afirmat Netanyahu.

  Liderul israelian s-a referit la declaraţiile făcute luni de generalul iranian Hassan Firoozabadi, care a spus că „consilierii militari” vor rămâne în Siria cât timp va fi nevoie pentru a-i învinge pe teroriști, dar şi la un anunț făcut miercuri de ministrul iranian al Comunicațiilor Mohammad-Javad Azari Jahromi, care a declarat că încercarea Teheranului de a plasa un satelit pe orbită a eșuat.

  Se pare că Israelul se îndepărtează de politica sa obișnuită constând în a nu confirma și nici a nega operațiunile sale militare pe teritoriul sirian. Săptămâna trecută, Gadi Eisenkot, predecesorul lui Kochavi în calitate de șef al Statului Major al IDF, a recunoscut că armata israeliană atacă aproape zilnic ținte din Siria și că a atins „mii de ținte” în țara vecină.

  El a mai spus că guvernul israelian a furnizat arme și alte tipuri de sprijin forțelor rebele din Siria, confirmând relatările anterioare din presă cu privire la această practică.

  Tagurile:
  Iran, Atac, Siria, Benjamin Netanyahu
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei