17:24 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  In this image from TV, Britain's Prime Minister Theresa May gives a statement to parliament Monday July 9, 2018.

  UK: Va fi prezentat un nou acord cu privire la Brexit. May nu exclude o ieşire fără acord

  © AP Photo / Parliamentary Recording Unit
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (508)
  30510

  Camera Comunelor din Parlamentul britanic şi-a exprimat miercuri sprijinul pentru guvernul condus de prim-ministrul Theresa May, în ciuda respingerii prin vot, cu o zi înainte, a acordului cu privire la Brexit.

  BUCUREŞTI, 17 ian – Sputnik, Doina Crainic. La rândul său, premierul britanic Theresa May a confirmat miercuri că guvernul țării va prezenta luni în Camera Comunelor un nou plan cu privire la Brexit.

  „Trebuie să găsim soluții care să fie negociabile și să obţinem o susținere suficientă în această Cameră. Și, așa cum am spus, ne vom întoarce în Cameră luni pentru a depune o moțiune amendabilă și pentru a face o declarație cu privire la calea de urmat”, a declarat May, adresându-se Camerei Comunelor, potrivit Sputnik Internaţional.

  Un total de 325 de deputați au votat împotriva moțiunii de cenzură, în timp ce 306 parlamentari au votat în favoarea acesteia. Moţiunea a fost depusă marți de liderul Partidului Laburist Jeremy Corbyn, după ce 432 de parlamentari au votat împotriva acordului privind Brexit.

  May a subliniat miercuri că organizarea de noi alegeri constituie ultimul lucru de care are nevoie Regatul Unit pe fondul situaţiei incerte legate de Brexit, în timp ce Corbyn a argumentat că guvernul ar trebui să accepte noi alegeri, având în vedere că nu a reușit să-şi treacă legile prin parlament.

  Rezultatul votului de miercuri permite premierului să-și păstreze postul și să prezinte un nou plan privind Brexit, care a fost planificat pentru 29 martie.

  Între timp, purtătorul de cuvânt al premierului britanic a declarat miercuri că Theresa May nu exclude opțiunea „fără acord”, după solicitarea liderului opoziției, Jeremy Corbyn, relatează Reuters.

  „Prim-ministrul a arătat foarte clar că publicul britanic a votat să părăsească Uniunea Europeană. Vrem să ieşim cu un acord, dar [May] este hotărâtă să respecte decizia poporului britanic, și anume ca ţara să iasă din UE pe 29 martie în acest an”, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului britanic, citat de Reuters.

  Purtătorul de cuvânt al Partidului Britanic a declarat, la rândul său, că partidul nu este pregătit să poarte discuții cu premierul până când aceasta nu va exclude ideea ieşirii fără un acord.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (508)
  Tagurile:
  Acord, Brexit
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei