09:44 28 Martie 2020
În direct
 • EUR19.78
 • USD18.04
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Facebook (53)
  37063

  Acțiunile companiei Facebook, care a înlăturat peste 500 de conturi ce aveau legătură cu Rusia, inclusiv șapte pagini ale Agenției Sputnik, sunt motivate politic și constituie de fapt cenzură, declară serviciul de presă al Sputnik.

  CHIȘINĂU, 17 ian - Sputnik. Șeful departamentului pentru securitate cibernetică al Facebook, Nathaniel Gleicher, a declarat joi că au fost eliminate ”364 de pagini Facebook și conturi pentru implicarea în activități nedemne de încredere coordonat, în cadrul unei rețele apărute în Rusia și care opera în Țările Baltice, Asia Centrală, Caucaz, țările din Europa Centrală și de Est".

  Totodată, compania a eliminat alte 107 pagini și 41 de conturi din Instagram, din cauza că titularii acestor conturi ”se dădeau drept ucraineni și gestionau o serie de conturi false, difuzând știri din Ucraina pe teme cum ar fi vremea, protestele, NATO și condițiile sanitare din școli”. Potrivit companiei, aceste conturi aveau de asemenea legătură cu Rusia.

  ”Decizia este cu siguranță una pur politică, fiind de fapt cenzură - șapte pagini ale Agențiilor din țările învecinate sunt blocate. Redacțiile Sputnik se ocupă de știri și fac bine acest lucru. Iar dacă blocarea este singura reacție a Facebook-ului la munca de înaltă calitate a mass-media, atunci nu mai avem întrebări - totul este evident. Dar iată speranța că bunul simț va triumfa există totuși. Citiți Sputnik", a declarat serviciul de presă al Agenției Internaționale de Presă și Radio Sputnik.

  Тема:
  Facebook (53)

  Tematic

  CENZURĂ! Facebook aplică soluția finală unui jurnalist român
  Facebook vă urmărește: Ghid despre cum să vă puneţi la adăpost datele personale
  UE ar putea înlocui Facebook cu o rețea europeană de socializare
  Declarația zilei: "Facebook - armă și rețea de spionaj de la Departamentul de Stat"
  Sunt oare Google și Facebook instrumente de manipulare politică
  Moscova: Facebook se transformă într-un instrument al serviciilor SUA
  În Suedia un “meme” publicat pe Facebook a fost calificat drept „sexist”
  Franța și Facebook vor propune un plan de “eliminare a urii” din internet
  Îngrijorări la ONU față de cenzura practicată de Facebook
  Soros cere deputaților americani să monitorizeze reţeaua Facebook
  Tagurile:
  agenție, Sputnik, Facebook


  Știrile Zilei