19:45 02 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.07
 • USD18.34
 • RUB0.23
 • RON4.16
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Facebook (53)
  15430

  Facebook a recunoscut în declarația sa că nu are nici un fel de pretenții față de conținutul paginilor.

  CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. Redactorul-șef al RT și AIP „Rossya segodnya”, Margarita Simonyan, cere ca Facebook să explice din care motive a eliminat conturile Sputnik, informează RIA Novosti.

  „Facebook a recunoscut în declarația sa că nu are, practic, niciun fel de pretenții față de conținutul acestor pagini în general; noi nu am încălcat niciun fel de reguli ale Facebook sau, în general, normele, regulile de conduită. Ce fel de reguli am încălcat, care sunt pretențiile față de noi – nu ne putem da seama, deși a trecut deja o zi întreagă”, a declarat Simonyan.

  Potrivit acesteia, conturile au fost eliminate pentru că erau direct legate de Sputnik sau erau conturi ale jurnaliștilor Sputnik. Simonyan a subliniat că aceste acțiuni seamănă a cenzură.

  „Dacă aceasta nu este cenzură, dacă vom continua să credem că Facebook este un mijloc de informare liberal și o platformă pentru a împărtăși idei liberale, noi, probabil, suntem, pur și simplu, rău informați sau, pur și simplu, proști”, a conchis Simonyan.

  Pagina Facebook
  © Sputnik / Наталья Селиверстова

  Anterior, șeful departamentului pentru securitate cibernetică al Facebook, Nathaniel Gleicher, a declarat că au fost eliminate ”364 de pagini Facebook și conturi pentru implicarea coordonată în activități nedemne de încredere, în cadrul unei rețele apărute în Rusia și care opera în Țările Baltice, Asia Centrală, Caucaz, țările din Europa Centrală și de Est".

  Totodată, compania a eliminat alte 107 pagini și 41 de conturi din Instagram din cauza că titularii acestor conturi „se dădeau drept ucraineni și gestionau o serie de conturi false, difuzând știri din Ucraina”. Potrivit companiei, aceste conturi aveau de asemenea legătură cu Rusia.

  Centrul de presă Sputnik a declarat că acțiunile motivate politic ale companiei Facebook care a eliminat peste 500 de conturi ce au legătură cu Rusia, inclusiv șapte pagini ale agenției Sputnik, trebuie calificate drept cenzură.

  Тема:
  Facebook (53)
  Tagurile:
  Sputnik, Facebook, Margarita Simonyan


  Știrile Zilei