23:16 18 Februarie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.13
 • RUB0.26
 • RON4.08
 • UAH0.63
  Viorica Dăncilă și Beniamin Netaniahu

  Întâlnire Dăncilă – Netanyahu, cerere șoc a premierului israelian! VIDEO

  © Photo : Guvernum României
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului (46)
  3134114

  Sunt de așteptat mai multe detalii despre această vizită intempestivă, mai ales în contextul în care Guvernul ar accelera procedurile legate de o chestiune majoră față de care grupuri din Israel și-au manifestat interesul.

  BUCUREȘTI, 18 ian, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Dintr-un comunicat remis presei de Guvernul României, aflăm că a avut loc o nouă întâlnire în Israel între cei doi premieri, întâlnire surpriză, care a suscitat interesul presei din ambele țări.

  Pe lângă chestiunile protocolare ”Cei doi înalți oficiali au salutat relațiile excelente dintre cele două țări” etc s-a discutat, concret, despre ”organizarea, în prima parte a acestui an, a ședinței comune a celor două guverne”.

  ”Cei doi premieri și-au exprimat satisfacția pentru avansarea negocierilor în vederea încheierii Parteneriatului România-Israel în domeniul noilor tehnologii, de manieră să stimuleze interesul reciproc al comunităților de afaceri din cele două țări, astfel încât să fie fructificate potențialele economice bilaterale”, deci un protocol cu direcții clare..

  Dar, surpriza a venit din cererea neobișnuită pe care Netanyahu i-a adresat-o Vioricăi Dăncilă:

  ”Sper că veți acționa pentru a opri rezoluțiile greșite ale Uniunii Europene împotriva Israelului”, a spus Netanyahu, completând ”Și, desigur, (sper) să mutați ambasada voastră și alte ambasade la Ierusalim”.

  "Vă așteptăm la Jerusalim", a declarat premierul Netanyahu, transmite Jerusalem Post

  Desigur, premierul Netanyahu a făcut această cerere surprinzătoare în contextul în care România deține președinția Consiliului Uniunii Europene.

  Sursa citată menționează că Netanyahu i-a explicat premierului român necesitatea cooperării și în alte domenii, dar a insistat și pe demersurile sale politice predilecte – ”ambițiile nucleare ale Iranului” și terorismul din Siria.

  Jerusalem Post amintește că, în urma vizitei din aprilie, concretizată cu demararea unor demersuri de mutare a ambasadei la Ierusalim, președintele României i-a cerut premierului Dăncilă demisia.

  Sunt de așteptat mai multe detalii despre această vizită intempestivă a premierului român în Israel, mai ales în contextul în care Guvernul ar accelera procedurile legate de Fondul Suveran de Investiții, chestiune majoră față de care grupuri din Israel și-au manifestat interesul.

  Тема:
  SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului (46)
  Tagurile:
  Beniamin Netaniahu, Israel, Viorica Dăncilă
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei