22:48 18 Februarie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.13
 • RUB0.26
 • RON4.08
 • UAH0.63
  Kurzii sirieni din unitățile YPG

  Armata turcă a deschis focul asupra unităților kurzilor sirieni

  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (389)
  18901

  Militarii turci, dislocați în Afrin, au deschis focul asupra unităților kurzilor sirieni, anunță Ministerul Apărării al Turciei.

  Президент РФ В. Путин встретился с президентом Турции Р. Т. Эрдоганом
  © Sputnik / Михаил Климентьев
  BUCUREȘTI, 18 ian – Sputnik. Militarii turci dislocați în orașul sirian Afrin au deschis focul asupra forțelor de autoapărare ale kurzilor sirieni (YPG) din regiunea Tell Rifaat, drept răspuns la atacul acestora, se spune într-un comunicat al Ministerului Apărării al Turciei.

  Orașul Afrin din Nordul Siriei a trecut sub controlul armatei turce și Armatei Libere Siriene a opoziției în luna martie, drept urmare a unei operațiuni militare împotriva kurzilor sirieni.

  "Unitățile forțelor armate ale Turciei, dislocate în Afrin, au respins un atac al teroriștilor YPG de pe teritoriul Tell Rifaat", se spune într-un comunicat al oficialităților turce.

  Președintele SUA, Donald Trump, a declarat anterior despre necesitatea creării unei zone-tampon de 30 de kilometri. Purtătorul de cuvânt al președintelui Turciei, İbrahim Kalın, a susținut această idee, adăugând că Turcia va controla această zonă cu ajutorul militarilor săi și a serviciilor de informații, care „vor interacționa cu populația locală”.

  Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, declarase că Ankara este gata să demareze o operațiune militară la Est de Eufrat și în Manbij împotriva unităților de autoapărare ale kurzilor sirieni, în cazul în care SUA nu le vor retrage.

  Totuși, mai târziu, acesta a anunțat că va amâna declanșarea operațiunii militare în Siria, după discuția telefonică cu Donald Trump. În urma acestei discuții, președintele american a decis retragerea trupelor americane din Siria.

  Тема:
  Războiul din Siria (389)

  Tematic

  Coaliția internațională condusă de SUA retrage trupele din Siria
  Netanyahu, către Iran: „Ieşiţi repede din Siria. Nu vom înceta să atacăm”
  Erdogan va discuta cu Putin despre coordonarea acțiunilor în Siria
  Atac șocant al SUA în Siria – poate avea consecințe dezastruoase!
  Tagurile:
  Turcia, YPG, Siria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei