11:02 19 Februarie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.12
 • RUB0.26
 • RON4.09
 • UAH0.63
  UE limitează importurile de oțel

  "Începerea încetinirii economiei mondiale": UE își limitează importurile de oțel

  © AP Photo / Mark Duncan
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  26510

  Resimțind impactul războiului comercial dintre Statele Unite și China, Uniunea Europeană decide să-și limiteze importurile de oțel, inclusiv brazilian. Sputnik a discutat posibilele consecințe ale unei astfel de măsuri protecționiste cu José Augusto de Castro, președintele Asociației Comerțului Exterior din Brazilia (AEB).

  BUCUREŞTI, 19 ian - Sputnik. În scopul protejării industriei europene a oțelului, restricțiile UE privind importurile de oțel vor intra în vigoare în februarie și vor afecta 28 de categorii de produse din oțel, dintre care 7 sunt exportate în Europa de către Brazilia, a declarat pentru Sputnik președintele Asociației de Comerț Extern din Brazilia (AEB), José Augusto de Castro.

  "Orice limitare duce la o recesiune", a continuat interlocutorul agenției.

  El a adăugat că această măsură ar putea duce la limitări pentru alte categorii de produse.

  "Activitatea economică în UE încetinește treptat și probabil nu este exclus faptul că această măsură preventivă [limitarea importurilor de oțel, nota red.] va face ca recesiunea în Uniunea Europeană să aibă consecințe mult mai grave", a spus expertul.

  Potrivit acesteia, încetinirea creșterii economice în Europa afectează în mod inevitabil alte țări, tocmai din cauza acestei măsuri protecționiste a industriei europene a oțelului.

  "Dacă exportă mai puțin, țările terțe vor importa mai puțin. Prin urmare, poate indirect, dar UE contribuie la o recesiune globală. Acesta este începutul încetinirii economiei mondiale", a explicat brazilianul, citat de Sputnik France.

  Și pentru a preveni puternica influență, blocul economic european ar putea lansa o tendință spre introducerea de noi limite economice de către alte țări.

  De la 19 iulie, Comisia Europeană a pus în aplicare măsuri provizorii de salvgardare împotriva importurilor de oțel, ca urmare a impunerii de către Statele Unite a tarifelor la oțel şi aluminiu european, respectiv de 25% și 10%, la intrarea pe piața americană. Noile măsuri au întotdeauna același scop, de a proteja interesele producătorilor de oțel din UE.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei