03:21 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Israelische Jagd-Flugzeuge F-16

  Apărarea israeliană a publicat imagini VIDEO cu loviturile asupra Siriei

  © AFP 2019 / Jack Guez
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  26501

  Noile imagini video publicate prezintă cel de-al doilea atac israelian asupra Siriei în două zile. Potrivit armatei israeliene, loviturile au fost întreprinse pentru a împiedica "fortificarea Iranului" în Siria.

  BUCUREȘTI, 21 ian - Sputnik. Apărarea israeliană (IDF) au susținut pe Twitter că a lovit ținte iraniene în Siria în timpul unui atac cu rachete, luni. Potrivit armatei israeliene, operațiunea a fost efectuată împotriva unităților de elită ale Gărzilor Revoluționare iraniene - Forța Quds.

  ​IDF a împărtășit presupusele site-uri militare iraniene vizate în Siria, inclusiv Aeroportul Internațional Damasc.

  ​Într-un tweet ulterior, IDF a scris că apărarea aeriană din Siria a răspuns la loviturile israeliene "în ciuda avertismentelor clare de evitare a unui astfel de incendiu", care, la rândul său, a determinat partea israeliană să se răzbune:

  ​IDF a insistat că Iranul încearcă să se "se fortifice" în Siria și că Damascul este responsabil pentru "tot ce are loc" în Siria.

  ​Anterior, IDF a avertizat că începe o lovitură împotriva Forțelor Quds din Siria.

  ​Duminică, armata israeliană a susținut pe Twitter că a interceptat o rachetă lansată la nordul Golan Heights.

  ​Forțele aeriene israeliene au efectuat un atac cu rachete, care a țintit duminică Aeroportul Internațional Damasc. Atacul a fost lansat din Marea Mediterană, cu patru avioane de luptă F-16 care au lansat mai multe rachete ghidate. Un purtător de cuvânt al armatei ruse a confirmat că sistemele de apărare aeriană siriană au respins loviturile, după ce au interceptat toate rachetele.

  Tel Avivul a exprimat în mod constant o alarmare față de presupusa prezență militară a Iranului în Siria și se teme de "înrădăcinarea iraniană" în țară. Teheranul, la rândul său, a dezmințit, de nenumărate ori, afirmațiile, spunând că a furnizat doar consiliere militară forțelor siriene.

  Tematic

  Sistemele de apărare anti-aeriană din Siria au respins un atac israelian
  Atac aviatic nocturn al Israelului asupra Siriei: 30 de rachete doborâte, morţi şi răniţi
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei