15:20 18 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Ziare

  Presa letonă a confundat România cu Slovacia

  CC0 / Pixabay / StockSnap
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  8530

  Presa letonă a confundat România cu Slovacia, susținând că vicepreședintele Comisiei Europene intenționează să candideze pentru funcția de președintele al statului român.

  BUCUREȘTI, 23 ian – Sputnik. Publicația Latvijas Avīze a atribuit vicepreședintelui Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, intenția de a candida la postul de președinte al României, în pofida faptului că acesta este originar din Slovacia, anunță Sputnik Letonia.

  Eroarea a fost observată de deputatul leton Andrejs Mamikins.

  “După “sălbaticii ruși”, în rubrica panorama internațională am găsit o noutate. Citesc: Šefčovič va lupta pentru funcția de președinte al României! Acesta este titlul. Urmează: vicepreședintele Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, va pleca din 1 februarie în concediu din cont propriu pentru a participa la alegerile prezidențiale din Slovacia din martie”, a scris Mamikins pe Facebook.

  “Maroš Šefčovič este comisar al Comisiei Europene din perioada mandatului lui Barroso (la transporturi) și acum la Juncker (pentru uniunea energetică a UE). E o persoană de o decență excepțională, colegul meu social-democrat. E un absolvent al MGIMO. Vorbește bine limba rusă. E o persoană competentă. Totuși, e slovac”, a conchis Mamikins.

  Tematic

  România se revoltă: Ciutacu, Ingrid Mocanu, Mircea Badea și alții - reacții radicale
  România, de regulă țară exportatoare, azi importă cantităţi uriaşe de energie electrică
  De ce renunţă România la importurile de energie din UE în favoarea Ucrainei
  Azi noapte: Accident cu moldoveni în România - şi-au văzut moartea cu ochii
  Tagurile:
  președinte, Slovacia, Letonia, România


  Știrile Zilei