17:05 28 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.45
 • USD17.77
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  11330

  Bulgaria renunță la schemele de oferire a “vizelor de aur” în schimbul investițiilor.

  BUCUREȘTI, 23 ian – Sputnik. Bulgaria a informat Comisia Europeană despre intenția de a renunța la eliberarea așa-numit vize de aur cetățenilor statelor terțe, a anunțat miercuri comisarul european pentru problemele justiției, Věra Jourová. E vorba de oferirea permisului de ședere în schimbul unor investiții.

  “Autorităile Bulgariei ne-au informat că vor aboli această schemă. Acum ei lucrează asupra modificării schemei de oferire a cetățeniei”, a declarat jurnaliștilor comisarul european.

  Miercuri, Comisia Europeană și-a prezentat primul raport cu privire la schemele de oferire a cetățeniei în schimbul investițiile în statele membre ale UE.

  Bulgaria, alături de Cipru și Malta practică eliberarea așa-numitor “pașapoarte de aur” – oferirea cetățeniei în schimbul investițiilor, în condiții mai simple decât naturalizarea obișnuită.

  Comisia Europeană consideră că “vizele de aur” și “pașapoartele de aur” crează probleme majore pentru securitatea statelor membre ale UE și Uniunii Europene în ansamblu.

  Oferirea permisului de ședere investitorilor se află astăzi exclusiv în competența statelor UE, fără a fi reglementat la nivel supranațional.

  Oferirea permisului de ședere într-un stat UE oferă cetățenilor din statele terțe dreptul de circulație în spațiul Schengen.

  În prezent, astfel de scheme de eliberare a vizelor pentru investitori există în 20 de state ale UE – Bulgaria, Grecia, Irlanda, Spania, Italia, Cipru, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Marea Britanie, Franța, Croația, Cehia și Estonia.

  Tematic

  Ultimatum dat UE privind calitatea proastă a produselor vândute în Europa de Est
  Ce viaţă tumultuoasă a avut comisarul european pentru justiţie!
  IMPORTANT: Noi reguli de acordare a cetățeniei statelor UE, inclusiv cetățenia română
  Detalii noi despre cetăţenia Republicii Moldova prin investiţie
  UE cere Moldovei să rezolve urgent problema migrației
  Tagurile:
  Comisia Europeană, Věra Jourová, investiții, Bulgaria


  Știrile Zilei