11:39 19 Februarie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.12
 • RUB0.26
 • RON4.09
 • UAH0.63
  Sediul Parlamentului European

  Parlamentul European condiționează acordul pentru Brexit

  © Sputnik / Владимир Федоренко
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (427)
  11511

  Parlamentul European nu va aproba un acord de ieșirea Marii Britanii din UE în cazul în care acesta nu va asigura că între Irlanda și Irlanda de Nord nu va apărea o frontieră „dură”.

  BUCUREȘTI, 24 ian – Sputnik. Grupul coordonator pentru problemele Brexit din cadrul Parlamentului European (PE) a declarat joi că PE nu va aproba un acord de ieșire a Marii Britanii din UE dacă acesta nu va prevedea un mecanism asiguratoriu care va permite evitarea apariției unei frontiere între Irlanda și Irlanda de Nord după „divorț”.

  Grupul coordonator din EP, responsabil pentru Brexit, care este condus de Guy Verhofstadt, s-a reunit joi într-o ședință în cadrul căruia a evoluat ultimele evenimente din Marea Britanie legate de acordul pentru ieșirea din comunitatea europeană.

  “Grupul a subliniat că după respinderea în Camera Comunelor a acordului și declarației politice de ieșire din UE, guvernul Marii Britaniei trebuie să lucreze împreună cu toate partidele politice din Camera Comunelor pentru a depăși starea de impas. Acesta așteaptă ca partea britanică va reveni cât mai rapid cu niște propuneri pozitive și viabile în ceea ce privește acțiunile următoare”, se spune în declarație.

  Grupul a confirmat că „acordul de ieșire este unul echitabil și nu poate fi revizuit”.

  “Acest lucru vizează în special mecanismul „Backstop”, pentru că el garantează că nu va fi stabilită o frontieră dură pe insula Irlanda în condițiile păstrării unei piețe comune. Iată de ce grupul coordonator instistă asupra faptului că fără o astfel de variantă Parlamentul European nu va aproba acordul de ieșire din UE”, se spune în comunicat.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (427)

  Tematic

  Brexit: Armata britanică, solicitată să intervină în pregătirea pentru o ieşire fără acord
  Brexit: Discuții în Cabinet pentru un al doilea referendum. Data când poate avea loc
  Londra: Aplicaţie pentru europenii care vor reşedinţă permanentă după BREXIT
  Theresa May nu și-a prezentat noul plan pentru Brexit
  UK post-Brexit: Cetățenii din UE vor fi „constrânşi” să solicite statut stabil
  Tagurile:
  Parlamentul European, Marea Britanie, Brexit
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei