15:05 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Nicolas Maduro

  Maduro atacă puternic: ”Iată obiectivul imperialismului, nimeni nu ne dă nouă ultimatum!”

  © Photo: Facebook / Nicolas Maduro
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (100)
  1522160

  SUA amenință: ”Orice violenţă şi intimidare împotriva personalului diplomatic american, a liderului democratic al Venezuelei, Juan Guaido ar reprezenta o gravă agresiune şi ar antrena un răspuns semnificativ”

  BUCUREȘTI, 28 ian - Sputnik, Evan Răutu. ”Unul dintre obiectivele imperialismului, urmărit prin lovitura de stat, este de a împiedica Venezuela să se recupereze, dar nu vom permite acest lucru. Vom continua cu angajamentul nostru de a lupta, de a conduce şi de a apăra patria, pentru a continua să construim un viitor pentru poporul nostru”.

  Acesta este mesajul transmis de președintele Maduro într-un interviu acordat jurnalistului Cüneyt Özdemir de la CNN Turcia, căruia îi și mulțumește pentru ”spargerea blocadei mediatice”.

  Ieri, preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a respins ultimatumul lansat de mai multe state europene prin care i se cerea să organizeze alte alegeri în termen de opt zile.

  ”Ar trebui să retragă acest ultimatum - nimeni nu ne poate da nouă ultimatum!”, a declarat Maduro, în interviul menționat.

  Reamintim că Rusia a calificat ultimatul drept ”absurd” iar Turcia li-a reafirmat sprijinul pentru președintele Nicolas Maduro.

  Totodată, Maduro a insistat că liderul Opoziţiei, Juan Guaido, a încălcat Constituţia și legea, autoproclamându-se preşedinte.

  Cu toate acestea, Nicolas Maduro este deschis dialogului – și consideră că o întâlnire cu preşedintele Donald Trump este ”improbabilă, dar nu imposibilă”.

  Pe de altă parte, SUA l-au recunoscut pe Guaido ca preşedinte interimar și cer statelor lumii o clarificare privind poziția față de situația din Venezuela. Ieri, SUA au lansat un avertisment dur:

  ”Orice violenţă şi intimidare împotriva personalului diplomatic american, a liderului democratic al Venezuelei, Juan Guaido, sau a Adunării Naţionale ar reprezenta o gravă agresiune împotriva statului de drept şi ar antrena un răspuns semnificativ”, a transmis pe Twitter John Bolton, consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe.

  ​Bolton transmite și un mesaj al Secretarului de Stat, Mike Pompeo, în care acesta își reafirmă sprijinul pentru ”președintele interimar”, Guaido. De remarcat că ambele mesaje de Twitter sunt marcate de nenumărate comentarii negative – care acuză imixtiune SUA în altă țară, pe modelul ”primăverii arabe”, care a dus la haosul și dezastrul din Orientul mijlociu.

  Тема:
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (100)

  Tematic

  Lovitură de stat în Venezuela, SUA sunt implicate – armata reacționează, morți și răniți!
  Kremlinul: În Venezuela are loc o lovitură de stat
  Putin susține puterea legitimă din Venezuela
  Știrea nopții: Dublu eșec major al SUA - în Venezuela, dar și la Washington!
  Venezuela: un examen de capacitate al multipolarității în fața dictatului global
  Liderul opoziției, Guaido, solicită alegeri anticipate în Venezuela cât mai curând posibil
  Tagurile:
  Ultimatum, Lovitură de stat, SUA, Nicolas Maduro, Venezuela
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei