15:07 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  John Bolton

  Eroare fatală a lui Bolton pe Twitter – Moscova ironizează

  © Sputnik / Алексей Витвицкий
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (100)
  27820

  Consilierul Casei Albe pentru securitatea națională, John Bolton, a admis o eroare jenantă într-o postare publicată pe Twitter, pe seama căreia a ironizat purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova.

  BUCUREȘTI, 28 ian – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Rusia, Maria Zaharova, a comentat ironic erorile din postarea pe Twitter a consilierului pentru securitatea națională a președintelui SUA, John Bolton.

  ​Într-o postare legată de situația din Venezuela, Bolton admite o greșeală în numele autoproclamatului președinte Juan Guaido, numindu-l „Guiado”.

  “Nu ar fi niciun motiv să atragem atenție la această eroare, însă “Guiado” din spaniolă se traduce ca “dirijabil””, a glumit Zaharova într-o postare pe Facebook.

  La începutul săptămânii trecute în Venezuela au fost declanșate acțiuni de protest ale opoziției. În contextul manifestațiilor, președintele parlamentului, Juan Guaido, s-a autoproclamat președinte interimar al țării. SUA și alte câteva state l-au recunoscut drept lider al Venezuelei.

  Rusia și-a exprimat susținerea pentru președintele legal, Nicolas Maduro, care l-a numit pe autoproclamat șef al statului – “o marionetă a SUA”.

  Potrivit ziarului american Wall Street Journal, autoritățile americane au lucrat câteva săptămâni asupra unui plan secret legat de Venezuela. Potrivit surselor publicației, Guaido s-a autoproclamat președinte după de a discutat telefonic cu vicepreședintele american, Mike Pence, care a promis o susținere din partea SUA.

  Тема:
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (100)

  Tematic

  Putin susține puterea legitimă din Venezuela
  Știrea nopții: Dublu eșec major al SUA - în Venezuela, dar și la Washington!
  Venezuela: un examen de capacitate al multipolarității în fața dictatului global
  Liderul opoziției, Guaido, solicită alegeri anticipate în Venezuela cât mai curând posibil
  Criza din Venezuela: Maduro anunţă „cele mai mari exerciții militare din istorie!” - VIDEO
  Tagurile:
  Juan Guaido, Venezuela, Maria Zaharova, John R. Bolton
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei