04:58 22 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  US President Donald Trump speaks on the phone

  Câți americani susțin retragerea SUA din Siria - Sondaj

  © AP Photo / Alex Brandon
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (408)
  22830

  Peste 40 la sută din americani susțin decizia lui Trump de a retrage militarii americani din Siria, arată datele unui sondaj efectuat recent.

  BUCUREȘTI, 28 ian – Sputnik. Aproximativ 40 la sută din americani susțin decizia președintelui SUA, Donald Trump de a retrage trupele din Siria, relevă datele unui sondaj de opinie efectuat la comanda Associated Press și Centrul Național pentru Studierea Opiniei Publice al Universității din Chicago.

  Astfel, peste 39 la sută din respondenți aprobă decizia retragere a trupelor americane din Siria, în timp ce 35 la sută sunt împotrivă. Totodată decizia lui Trump este susținută de majoritatea membrilor și simpatizanților Partidului Republican (56 la sută), în timp ce doar 26 la sută din democrați susțin această idee.

  În afară de aceasta, sondajul arată că doar o treime din respondenți susțin politica externă a președintelui, în timp ce mai mult de o jumătate (63 la sută) nu aprobă acțiunile lui Trump în acest domeniu.

  De asemenea, din studiu reiese că 41 la sută din respondenți ar susține o eventuală decizie a președintelui de retragere a trupelor din Afganistan, în timp ce 30 la sută nu ar fi aprobat o astfel de măsură.

  Sondajul a fost efectuat între 16 și 20 ianuarie, pe un eșantion de 1062 de persoane cu drept de vot. Marja de eroare constituie 4,1 la sută.

  Тема:
  Războiul din Siria (408)
  Tagurile:
  Donald Trump, Sondaj, SUA


  Știrile Zilei