15:25 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Ambasada SUA din Venezuela

  Guvernul Venezuelei menține dialogul cu SUA

  © Sputnik / Лео Альварес
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (100)
  9230

  MAE al Venezuelei susține că menține un dialog cu autoritățile din SUA.

  BUCUREȘTI, 28 ian – Sputnik. Ministrul Afacerilor Interne al Venezuelei, Jorge Arreaza, a declarat luni că oficialitățile de la Caracas poartă un dialog real cu autoritățile SUA, prezentând și scrisorile diplomatice.

  “Aceasta este realitatea... Într-adevăr purtăm un dialog... Vom continua să menținem contactele”, a declarat Arreaza în cadrul unei conferințe de presă.

  La începutul săptămânii trecute în Venezuela au fost declanșate acțiuni de protest ale opoziției. În contextul manifestațiilor, președintele parlamentului, Juan Guaido, s-a autoproclamat președinte interimar al țării. SUA și alte câteva state l-au recunoscut drept lider al Venezuelei.

  Rusia și-a exprimat susținerea pentru președintele legal, Nicolas Maduro, care l-a numit pe autoproclamat șef al statului – “o marionetă a SUA”.

  Potrivit ziarului american Wall Street Journal, autoritățile americane au lucrat câteva săptămâni asupra unui plan secret legat de Venezuela. Potrivit surselor publicației, Guaido s-a autoproclamat președinte după de a discutat telefonic cu vicepreședintele american, Mike Pence, care a promis o susținere din partea SUA.

  În prezent, pe lângă SUA, calitatea lui Guaido de președinte interimar al Venezuelei este recunoscut de Brazilia, Canada, Argentina, Chile, Columbia, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Panama, Paraguai, Peru, Georgia, Albania și alte state. În afară de aceasta, Marea Britanie, Germania, Franța și Spania și-au anunțat intenția de a recunoaște pe Guaido în calitate de șef al statului, în cazul în care oficialitățile din Venezuela nu vor anunța noi alegeri prezidențiale. Rusia a declarat că îl susține pe actualul președinte legitim, Nicolas Maduro.

  Тема:
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (100)

  Tematic

  Liderul opoziţiei venezuelene s-a declarat președinte după telefonul lui Pence - raport
  Liderul opoziției, Guaido, solicită alegeri anticipate în Venezuela cât mai curând posibil
  Maduro a anunțat victoria Venezuelei la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU
  Criza din Venezuela: Maduro anunţă „cele mai mari exerciții militare din istorie!” - VIDEO
  Tagurile:
  Lovitura de stat, SUA, Venezuela
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei