05:23 16 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.71
  President Nicolas Maduro

  EXCLUSIV Sputnik: Maduro, dezvăluiri incendiare despre relația cu Trump

  © REUTERS / STRINGER
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (129)
  36650

  Consilierul de securitate națională al Casei Albe, John Bolton, nu a permis administrației președintelui Donald Trump să stabilească un dialog cu guvernul venezuelean, a declarat președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, într-un interviu pentru Sputnik.

  BUCUREŞTI, 30 ian - Sputnik. Maduro a menționat că a făcut încercări de a stabili contacte cu guvernul american o perioadă destul de lungă, dar acest lucru nu a dat rezultate.

  "În toți acești ani, am încercat la nivel personal [să stabilesc dialogul]. Am trimis mesaje care au ajuns la Trump în mod public, prin mass-media, pentru a stabili o relație cu guvernul SUA, pentru a avea respect și dialog , în ciuda diferențelor politice, culturale și ideologice dintre Donald Trump și Nicolas Maduro, care păreau ca o fereastră de oportunitate deschisă pentru asta, dar Bolton l-a împiedicat pe Donald Trump să inițieze un dialog cu Nicolas Maduro", a spus Maduro.

  În luna septembrie, Maduro a declarat că eventuala lui întâlnire cu omologul său american, Donald Trump, ar putea duce la schimbări semnificative, subliniind că a avut suficient curaj pentru a stabili un dialog respectuos la nivel înalt cu Statele Unite.

  La rândul său, Trump a spus că este dispus să se întâlnească și cu Maduro, dacă acest lucru ar contribui la consolidarea Venezuelei.

  Într-un interviu acordat Sputnik, Maduro și-a reiterat disponibilitatea de a se întâlni cu Trump, această întâlnire, în opinia sa, este puțin probabil să apară, deoarece echipa lui Trump va face totul pentru a preveni astfel de evoluții.

  "În acest moment, cred că este dificil. Sunt gata să vorbesc cu Donald Trump personal, în public, în Statele Unite sau în Venezuela, oriunde dorește [și să discutăm] orice agendă și orice chestiune pe care el [Trump] o vrea", a spus Maduro.

  "În plus, sunt convins că, dacă ne întâlnim personal, va fi o poveste diferită, dar cred că ei [consilierii Trump] nu ne vor da șansa. Să rămânem răbdători. Deocamdată cred că este foarte dificil" , a adăugat Maduro.

  Discuțiile cu opoziția sunt posibile

  Comentând posibilitatea negocierilor cu opoziția condusă de Juan Guaido, Maduro a declarat pentru Sputnik că este pregătit să înceapă negocierile cu opoziția cu participarea mediatorilor internaționali.

  "Sunt gata să mă așez la masa de negocieri cu opoziția, astfel încât să putem vorbi despre beneficiile pentru Venezuela", a spus Maduro.

  Vorbind despre o posibilitate de mediere internațională, Maduro a spus că "există mai multe guverne și organizații din lume care și-au manifestat preocuparea sinceră cu privire la ceea ce se întâmpla în Venezuela și au cerut dialog".

  Președintele a adăugat că dorește ca astfel de guverne și organizații "să sprijine dialogul în Venezuela".

  În ultimele câteva zile, Venezuela a înfruntat proteste anti-guvernamentale în masă. Săptămâna trecută, Juan Guaido s-a declarat președintele interimar al țării.

  Statele Unite au cerut președintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, să demisioneze și să-l lase pe Guaido să-și asume președinția. Maduro a răspuns că Washingtonul a încercat să organizeze o lovitură de stat în Venezuela și și-a anunțat decizia de a întrerupe legăturile diplomatice cu Statele Unite.

  Bolton a declarat săptămâna trecută că decizia lui Trump de a-l recunoaște pe liderul opoziției, Juan Guaido, ca șef de stat legitim, a fost o mișcare curajoasă și un exemplu clar despre modul în care Washington conduce în lume.

  Тема:
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (129)

  Tematic

  Maduro a anunțat victoria Venezuelei la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU
  Maduro atacă puternic: ”Iată obiectivul imperialismului, nimeni nu ne dă nouă ultimatum!”
  Criza din Venezuela: Maduro anunţă „cele mai mari exerciții militare din istorie!” - VIDEO
  Maduro i se adresează dur lui Trump: „Jos mâinile de pe Venezuela, imediat!” - VIDEO
  Tagurile:
  Venezuela, SUA, John R. Bolton, Dialog, Donald Trump, relaţie, Nicolas Maduro


  Știrile Zilei