06:37 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  19631

  Subiectul Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) va fi abordat la negocierile informale ale miniștrilor Afacerilor Externe și de Apărare care vor avea loc la București în prezența șefului diplomației europene, Federica Mogherini.

  BUCUREȘTI, 30 ian – Sputnik. Uniunea Europeană speră că mai există vreo cale de salvare a tratatului INF și respectarea prevederilor lui, a declarat miercuri Înaltul Reprezentantul al UE pentru Politica Externă și de Securitate Comună, Federica Mogherini.

  Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov
  © Sputnik / Григорий Сысоев

  Mogherini a sosit la București, unde urmează să aibă loc negocieri informale între miniștri Afacerilor Externe și de Apărare ale statelor UE.

  “Tratatul a adus beneficii Europei, chiar dacă nu suntem partea lui. Sperăm în continuare că există vreo cale de salvare și îndeplinirea lui, aceste două lucruri trebuie să mergă umăr la umăr”, a spus ea fiind întrebată de jurnaliști dacă se va aborda subiectul INF.

  “Desigur, trebuie să discutăm și cu Secretarul General al NATO, așa cum am mai făcut-o în cadrul reuniunilor ministeriale în cadrul alianței din luna trecută”, a adăugat ea.

  La negocierile din București a ajuns și Secretarul General al Alianței, Jens Stoltenberg.

  Tematic

  Ryabkov: SUA au venit la discuțiile despre INF cu niște concluzii prestabilite
  Ambasadorii statelor BRICS, la Moscova, la un briefing legat de INF
  Lavrov: SUA caută motive pentru a ieși din INF
  Tagurile:
  Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, București, INF, Federica Mogherini


  Știrile Zilei