17:56 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Putin la slujba Nașterii Domnului

  Schisma din Ucraina. Putin: Rusia își rezervă dreptul de a apăra libertățile cetăţenilor

  © Sputnik / Алексей Дружинин
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  20330

  Rusia nu urmăreşte să se amestece în chestiunile bisericești ale Ucrainei, dar își rezervă dreptul de a face „totul” pentru a apăra libertățile oamenilor, inclusiv credința lor religioasă, a declarat președintele Putin la o întâlnire cu clerul ortodox.

  Patriarhul Kiril
  © Sputnik / Валерий Мельников
  BUCUREŞTI, 31 ian – Sputnik, Doina Crainic. Preşedintele rus Vladimir Putin s-a referit, în cadrul unei întruniri cu clerul ortodox, la schisma Bisericii Ortodoxe a Ucrainei.

  „Guvernul rus consideră că orice amestec în chestiunile bisericești este inacceptabilă, am respectat și vom respecta independența vieții bisericești, mai ales într-o țară suverană vecină”, a declarat joi Putin la întâlnirea cu conducătorii mai multor biserici ortodoxe, care s-au adunat la Moscova.

  „Totuşi, ne rezervăm dreptul de a reacționa și de a face totul pentru a proteja drepturile omului, inclusiv libertatea de cult”, a adăugat preşedintele rus, citat de RT.

  Schisma din Ucraina nu are „nimic de-a face cu credința”, a mai declarat Putin, care a spus că aceasta servește exclusiv intereselor politicienilor și seamănă doar „ură și intoleranță”

  „Are loc o imixtiune flagrantă în viața bisericii, ca și cum inițiatorii [acestei imixtiuni] au învățat de la ateii secolului trecut, care au alungat credincioșii din temple, au atacat și au persecutat clerul”, a spus președintele.

  Tematic

  Putin: trebuie să ne păstrăm identitatea, unitatea și solidaritatea
  Rețeta președintelui Putin care tratează orice boală
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei