15:27 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Locala, Italia

  Italia: primești 10 mii euro dacă te stabilești în acest oraș - VIDEO

  CC BY-SA 3.0 / F Ceragioli / Locana
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  85902

  Primăria unui oraș din Italia va oferi câte 10 mii euro tuturor celor care vor decide să se stabilească cu traiul în această localitate.

  BUCUREȘTI, 31 ian – Sputnik. Autoritățile orașului Locana, aflat în Nord-Estul Italiei, oferă câte 10 mii euro persoanelor care se vor stabili în această localitate, sumă care va fi achitată în decursul a trei ani, anunță portalul Lonely Planet.

  Celor care vor dori să se stabilească în Locana, beneficiind de banii oferiți de autoritățile locale vor trebui să îndeplinească câteva condiții. Aceștia trebuie să aibă cel puțin un copil și un salariu de cel puțin șase mii de euro, precum și dorința de a rămâne în această zonă.

  Potrivit primarului Locana, Giovanni Mattieta, această propunere este legată de reducerea rapidă a populației orașului de la 7 mii, la începutul secolului XX, la o mie și jumătate astăzi. Potrivit datelor oficiale, la o naștere în Locana revin patru decese.

  Giovanni Mattiet a subliniat că această propunere este destinată, în primul rând, tinerilor care lucrează la distanță, precum și antrenprenorilor, pentru că în localitate există multe magazine închise, baruri, restaurante și buticuri care ar putea fi deschise din nou.

  În trecut, propunerea autorităților locale era valabilă doar pentru cetățenii italieni, însă acum sunt solicitați inclusiv și cetățeni străini.

  Tematic

  Românii din Italia: cu cât cresc salariile în 2019
  Românii din Italia: alocaţie cetăţenească de 780 de euro. Care sunt condiţiile
  Reacții din întreaga lume după drama și ieșirea Vioricăi Dăncilă – Germania, Italia, China
  Italia mișcorează vârsta de pensionare și garantează un venit minim
  Şoferii români din Italia, important: trebuie să faceţi asta pentru a evita amenzi uriaşe
  Tagurile:
  Italia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei