17:04 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Un astéroïde (image d'illustration)

  NASA: primele IMAGINI cu Bennu, „asteroidul Apocalipsei”, care ar putea lovi Pamântul

  CC0 / Pixabay/Frantisek_Krejci
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  411932

  Nava spaţială NASA OSIRIS-REx a intrat recent pe orbita asteroidului Bennu, care este acum la 70 de milioane de mile (110 milioane de kilometri) depărtare de Pământ.

  BUCUREŞTI, 31 ian – Sputnik, Doina Crainic. NASA a obţinut o imagine a asteroidului Bennu cu lățimea de 500 de metri, folosind nava sa spațială Osiris-Rex (Spectral Interpretation, Resource Identification, Security, Regolith Explorer), potrivit unui comunicat.

  Medic pneumolog: „Cum Dumnezeu poţi muri prin gripă? Ceva nu este în regulă” >>>

  Denumit „asteroidul Apocalipsei”, Bennu se află între Pământ și Marte și cântărește 87 de milioane de tone, iar în prezent orbitază Soarele.

  ​Oamenii de știință cred că Bennu are o șansă din 2700 de a lovi planeta noastră în secolul următor, potrivit Daily Star.

  ​În luna decembrie a anului trecut, misiunea NASA a descoperit prezența apei în asteroidul Bennu.

  Prezența apei sau a moleculelor asemănătoare apei ar putea furniza indicii despre modul cum s-a format sistemul solar, precum și despre istoria planetelor sale, potrivit NASA, citat de Sputnik International.

  În prezent, OSIRIS-REx orbitează Bennu, analizând posibilele locații pentru aterizare, unde nava spațială va încerca să colecteze o probă, după care se va întoarce pe Pământ în 2023, potrivit comunicatului agenției spațiale americane.

  Tagurile:
  Bennu, Pământ, Asteroid


  Știrile Zilei