04:59 22 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Londra

  Brexit: UE, Regim fără vize cu Regatul Unit în cazul lipsei unui acord de ieşire

  © AFP 2019 / JUSTIN TALLIS
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (562)
  179110

  Cele 27 de state membre ale UE au căzut de acord să păstreze regimul fără vize cu Regatul Unit în cazul în care nu va exista un acord Brexit.

  BUCUREŞTI, 1 feb - Sputnik. Ambasadorii ţărilor membre UE au convenit vineri că cetățenilor britanici care vizitează spațiul Schengen pe o durată de scurtă ședere (90 de zile într-o perioadă de 180 de zile) vor călători fără vize.

  Ambasadorii au mandatat Președinția Consiliului să înceapă negocierile cu Parlamentul European cu privire la propunerea legislativă.

  Excepțiile de la plata vizei sunt acordate țărilor cu condiția reciprocității, în conformitate cu normele UE. Guvernul britanic a declarat că nu intenționează să solicite vize de la cetățenii UE care călătoresc în Regatul Unit pe perioade scurte de timp.

  Normele UE stabilesc politicile vizelor pentru cetățenii țărilor terțe care călătoresc în spațiul Schengen cu viză de scurtă ședere, cu normele existente, inclusiv cu toți resortisanții țărilor terțe categorisiți ca "resortisanți ai țărilor terțe care trebuie să dețină o viză" și "cei scutiți de această cerință", se menţionează în declarație. După Brexit, Marea Britanie ar deveni o țară terță și va trebui să se încadreze în una dintre aceste categorii.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (562)
  Tagurile:
  Acord, UK, vize, Brexit


  Știrile Zilei