22:16 14 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.59
 • RUB0.27
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Hypersonic missile

  Moscova: Armele hipersonice ruseşti înlătură pericolul ieșirii SUA din INF

  © Sputnik / Ildus Gilyazutdinov
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (61)
  54080

  Pe 4 decembrie, secretarul de stat al SUA Mike Pompeo a dat Rusiei un termen de două luni pentru a „se conforma” termenilor Tratatului privind Forțele Nucleare Intermediare (INF), spunând că în caz contrar Washingtonul va ieşi din acord pe 2 februarie.

  BUCUREŞTI, 1 feb – Sputnik, Doina Crainic. Ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a declarat vineri că capabilitățile militare ale Rusiei garantează securitatea țării indiferent de ceea ce decid SUA cu privire la Tratatul INF.

  „Cred că [ieşirea SUA din INF] este o perspectivă inevitabilă și nu va exista o deviere de la calea stabilită de președintele Trump și de asistentul său în domeniul securităţii naționale, John Bolton, afirmată când se afla la Moscova. Jocul este încheiat, americanii vor refuza în cele din urmă contractul”, a adăugat Serghei Riabkov, citat de Sputnik Internaţional

  Ryabkov a mai spus că Washingtonul se îndreaptă către un moratoriu asupra tuturor obligațiilor SUA și și-a exprimat îngrijorarea că noul Tratat pentru Reducerea Armelor Strategice (START) ar putea avea aceeași soartă ca acordul INF.

  „Noi nu am încălcat tratatul. Ne-am oferit în mod repetat să demonstrăm Statelor Unite de ce racheta pentru care ne incriminează nu încalcă tratatul. Totuşi, continuă să îşi susţină poziția, afirmând că Rusia este cea care a încălcat tratatul, astfel încât să aibă un motiv să îl suspende”, a adăugat diplomatul.

  Pe 26 decembrie, Kremlinul a declarat că ministerul Apărării al Rusiei a lansat un test al unui vehicul hipersonic cu glisare de tip Avangard, care zboară de 27 de ori mai rapid decât viteza sunetului și poate transporta arme nucleare din clasa megatonelor. Testul a fost lansat în Munții Urali de sud și a lovit cu succes o țintă pe Kamchatka, la 6000 de kilometri distanță.

  Тема:
  Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (61)
  Tagurile:
  Arma hipersonică, Rusia, SUA, Tratatul INF


  Știrile Zilei