15:09 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Director de la agencia de noticias Rossiya Segodnya, Dmitri Kiseliov, participa en la conferencia de prensa

  Kiselev: E trist să vezi cum se transformă Europa

  © RIA Novosti / Vladimir Trefilov
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  26650

  Dmitri Kiselev a calificat drept „incompatibilă cu libertatea de exprimare” interzicerea postului „Rossia RTR” în Letonia.

  CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik. Directorul general al AIP „Rossia segodnia”, Dmitri Kiselev, a comentat în interviul pentru Sputnik interzicerea retransmiterii postului „Rossia RTR” în Letonia.

  „Acest lucru este incompatibil cu libertatea de exprimare. E trist să vezi cum se transformă Europa”, a declarat Kiselev.

  Joi, 31 ianuarie, Consiliul național pentru presa electronică din Letonia a adoptat decizia de a suspenda pentru o perioadă de trei luni difuzarea pe teritoriul său a postului de televiziune „Rossia RTR”.

  Drapelel statelor NATO
  © Sputnik / Алексей Витвицкий

  Potrivit părții letone, această măsură este necesară pentru a proteja țara de „propaganda Kremlinului” și a-și „apăra spațiul informațional”.

  Aceeași inițiativă a fost înregistrată și în Lituania. Regulatorul local a avertizat două posturi rusești – „Primul canal baltic din Lituania” (fondat în baza postului „Pervîi canal” din Rusia) și „NTV. Mir. Litva”. La cea de a treia avertizare, difuzarea pe teritoriul țării va fi suspendată.

  Anterior, în Moldova a fost interzisă la nivel de stat difuzarea programelor informative de către toate posturile rusești.

  MAE al Rusiei a declarat în repetate rânduri că este inadmisibilă limitarea libertății de exprimare și a chemat comunitatea internațională să atragă atenția asupra acestui fapt.

  Tagurile:
  UE, Europa, Dmitry Kisiliov
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei