17:08 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  US State Department building

  Washingtonul a comentat declarația de azi a lui Putin

  © AP Photo / J. Scott Applewhite
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  25206

  Departamentul de Stat a reacționat la declarația de azi a președitelui Rusiei, Vladimir Putin, de suspendare participării a Moscovei la tratatul INF.

  BUCUREȘTI, 2 feb – Sputnik. Departamentul de Stat al SUA a comentat sâmbătă declarația președintelui Rusiei, Vladimir Putin, despre suspendarea participării Rusiei la Tratatului Forțelor Nucleare intermediare, drept răspuns la ieșirea SUA din acord.

  Президент РФ В. Путин встретился с главами МИД и Минобороны РФ С. Лавровым и C. Шойгу
  © Sputnik / Алексей Никольский

  "Statele Unite își rezervă dreptul să-și retragă notificarea de ieșire din tratat până la sfârșitul perioadei de șase luni și am fi gata să examinăm această chestiune în cazul în care Rusia va reveni o respectare verificabilă a tratatului. Însă, în lipsa unor astfel de schimbări în comportamentul Rusiei, decizia noastră de ieșire din tratat rămâne în vigoare, tratatul va fi denunțat", a declarat agenției RIA Novosti reprezentantul Departamentului de Stat, fiind solicitate să comenteze declarațiile de azi a președintelui Rusiei.

  Vineri, președintele SUA, Donald Trump, a declarat că Washingtonul va lansa din 2 februarie procedura de ieșire din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare. Ulterior, acesta a menționat că și-ar dori încheierea unui nou acord INF. La rândul său, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că “în cazul în care Rusia nu va reveni la o respectare deplină și verificabilă a acordului în decurs de șase luni, atunci INF va fi denunțat”.

  Tematic

  Putin: Rusia își suspendă participarea la INF
  Kremlinul a reacționat la propunerea lui Trump pentru un nou INF
  Deputat turc: Denunțarea INF reprezintă un pericol pentru întreaga lume
  Tagurile:
  Vladimir Putin, Rusia, SUA, INF
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei