15:11 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Nicolas Maduro

  Franța a înaintat un ultimatum lui Maduro: termenul limită e această seară

  © Photo: Facebook / Nicolas Maduro
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (100)
  46903

  Franța îl va recunoaște pe liderul opoziției, Juan Guaido, în calitate de președinte al Venezuelei în cazul în care Nicolas Maduro nu va anunța noi alegeri prezidențiale până în această seară.

  BUCUREȘTI, 3 feb – Sputnik. Franța îl va recunoaște pe președintele Adunării Naționale a Venezuelei, care s-a autoproclamat șef de stat, Juan Guaido, președinte legitim al acestei țării în cazul în care până în această seară (duminică) nu vor fi anunțate noi alegeri, a declarat ministrul pentru Afacerile Europene pe lângă MAE al Franței, Nathalie Loiseau.

  “Alegerea lui Maduro a fost o farsă. Dacă până în această seară nu se va angaja să organizeze alegerile prezidențiale, atunci îl vom considera pe domnul Guaida președinte legitim al Venezuelei”, a declarat oficialul francez fiind citat de Figaro.

  Președintele parlamentului Venezuelei, Juan Guaido, s-a autoproclamat pe 23 ianuarie șef interimar al statului pe perioada funcționării guvernului provizoriu. SUA și un șir de alte state l-au recunoscut le Guaido și au cerut lui Maduro să nu admită niciun fel de acțiuni violente împotriva opoziției. Maduro a declarat că este singurul președinte constitutional, afirmând că liderul opoziției parlamentare este “o marionetă a SUA”.

  Тема:
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (100)

  Tematic

  UE nu exclude consultări cu Rusia în problema Venezuelei
  Venezuela: opoziția protestează la Caracas
  Astăzi expiră termenul ultimatumului înaintat Venezuelei
  Tagurile:
  Franța, Nicolas Maduro, Venezuela
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei