19:07 23 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Maria Zaharova

  Zaharova a comentat atacurile lui Macron în adresa Sputnik

  © Sputnik /
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  "Mâna Moscovei", "propaganda rusă" (60)
  27491

  Purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova, a comentat acuzațiile aduse Rusiei de implicare în mișcările protestatare din Franța prin intermediul agenției Sputnik și postului de televiziune RT.

  BUCUREȘTI, 4 feb – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, comentând afirmațiile președintelui francez, Emmanuel Macron, că Rusia, în special agenția Sputnik și postul de televiziune RT, s-ar fi implicat în criza politică internă din țară, a calificat aceste afirmații drept mincinoase și lipsite de temei. Ea a mai adăugat că autoritățile franceze interzic tuturor oficialităților să comunice cu aceste instituții media.

  Potrivit ziarului Point, Macron, comentând la întrevederea cu jurnaliștii francezi situația legată de mișcarea Vestelor Galbene, a declarat că unul din liderii mișcării, Eric Drouet, este un produs media, un produs al rețelelor de socializare. Potrivit președintele liderului francez, presa urmărește mai des informațiile din rețele de socializare, tratându-le ca ceva „important și legitim” doar pentru că există o astfel de mișcare în Internet. La rândul lor, a adăugat președintele, astfel de mișcări sunt create de cei care se ocupă de manipulări.

  Macron a susținut că "Vestele Galbene" au fost consultate din afara țării, iar activitatea lor este susținută de “conturile cumpărate în rețele socializare și trolli”. În același timp, el a evidențiat postul de televiziune RT și agenția Sputnik. În declarațiile lui, comunică publicația, Macron a menționat că modul în care ei au reflectat cazul lui Benalla și situația legată de „Vestele Galbene”, „sfera fasciștilor, sfera stângii și sfera rusă reprezintă 90 la sută din aceasta mișcare din Internet”.

  Zaharova a menționat că Macron „nu a specificat în baza căror informații a ajuns la astfel de concluzii”. Totuși, liderul Franței este convins că astfel de instituții de presă precum RT și Sputnik își cumpără conturi în rețele de socializare și prin intermediul lor “lansează subiecte politice de discuții explozive”, a adăugat ea.

  „Dacă acest material a fost tradus exact (totuși, le-am spus jurnaliștilor că vom solicita oficial informații de la partea franceză, atât la Moscova, cât și la Paris), atunci președintele Macron este principalul producător de fake news în Franța, iar toată activitatea lui de combatere a acestui rău este doar o butaforie”, a scris Zaharova pe Facebook.

  “În primul rând, RT și Sputnik nu cumpără niciun fel de conturi în rețele de socializare. Am propus în mai multe rânduri părții franceze să ofere dovezi în susținerea acestor acuzații, însă nu am primit nimic, pentru că totul e o doar o minciună”, a adăugat ea.

  De asemenea, reprezentantul MAE de la Moscova a atras atenția la faptul că participanții la protestele Vestelor Galbene apar mai des la RT și Sputnik decât reprezentanții oficiali ai statului, pentru că autoritățile franceze interzic funcționarilor să comunice cu aceste instituții media.

  Zaharova a mai reamintit că presa occidentală oferă spațiu pentru orice lideri ai mișcărilor protestatare din acele state, ale căror politică oficială contravine cu direcția promovată de Occident. În același timp, presa franceză evită să citeze reprezentanții oficiali ai statului, iar în ultimul timp, afirmă Zaharova, refuză să publice propriile interviuri cu reprezentanții guvernului rus. Spre exemplu, Figaro a renunțat la publicarea interviului cu Serghei Lavrov, realizat de adjunctul redactorului șef al acestui ziar, a anunțat ea.

  “În al patrulea rând, asocierea rușilor și fasciștilor reprezintă fie o josnicie, fie o agramație totală. Apropo, ar fi o îmbinare reușită a două calități ale unei persoane. Dacă președintele Franței vrea să facă niște paralele istorice, atunci să-l compare pe Hitler cu Napoleon. Îl putem ajuta cu literatura de specialitate”, a conchis Zaharova.

  Тема:
  "Mâna Moscovei", "propaganda rusă" (60)

  Tematic

  Simonian: Angajații Sputnik sunt filați de servicii secrete
  Sputnik și VGTRK au prezentat la București o cronică militară din Siria
  Podesta: Sputnik și RT sunt surse preferate la Casa Albă. Reacția lui Simonian
  Reporterul Sputnik a fost atacat de un lunetist în orașul Mosul din Irak
  Ambasada rusă a ridiculizat un articol din Daily Mail despre Sputnik și RT
  ONU a criticat restricțiile SUA privind RT și Sputnik
  Sputnik a apărut într-un serial francez
  Departamentul de Stat al SUA trimite jurnaliștii americani la Sputnik și RT
  Redactorul-șef al Sputnik Letonia a fost reținut de poliție la Riga pe 12 ore
  Sputnik, lider detașat în topul celor mai bune surse media online
  Sputnik – unul dintre cele mai citite portaluri de știri din Franța
  Hackerii au publicat rapoarte Integrity Initiative privind activitatea Sputnik şi RT
  Cenzură: Facebook a eliminat paginile Sputnik
  Simonyan cere ca Facebook să explice motivele eliminării conturilor Sputnik
  Tagurile:
  Emmanuel Macron, Franța, Agenția Sputnik, Sputnik, Maria Zaharova


  Știrile Zilei