19:21 19 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.45
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  7910

  ONU va ocupa o poziţie neutră față de situația din Venezuela și nu intenționează să sprijine niciunul dintre grupurile pro sau contra Maduro.

  BUCUREȘTI, 4 feb – Sputnik. Secretarul general al ONU, António Guterres, a declarat luni că ONU ocupă o poziţie neutră față de situația din Venezuela și nu intenționează să sprijine niciunul dintre grupurile internaționale atât cele care îl susțin pe președintelui actual Nicolas Maduro, cât și cele care sprijină autoproclamatul șef de stat, Juan Guaido, scrie ria.ru.

  Potrivit lui, o astfel de poziție va genera mai multă încredere în propunerea exprimată anterior pentru ambele părți în conflict "de a identifica o soluție politică de ieșire din această situație".

  "Secretariatul ONU a decis să nu se alăture niciuneia dintre aceste grupuri (suporteri internaționali)", a declarat Guterres reporterilor.

  Pe valul protestelor anti-guvernamentale, președintele parlamentului din Venezuela, Juan Guaido, s-a declarat, pe 23 ianuarie, președinte interimar al țării. Statele Unite și alte câteva state au recunoscut pe acesta șef legitim al statului. Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a declarat că Guaido este "marionetă a Statelor Unite". Rusia, China și alte câteva țări l-au sprijinit-o pe Maduro, considerându-l președinte legitim al Venezuelei.

  Tematic

  Pactul Global al ONU privind Migrația - aprobat la Marrakech
  Moscova condamnă crearea armatei kosovare. Este o „încălcare gravă a rezoluției ONU”
  Maduro a anunțat victoria Venezuelei la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU
  ONU: Consiliul de Securitate a blocat propunerea Rusiei de a discuta incidentul din Kerci


  Știrile Zilei