21:55 21 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.55
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (131)
  20921

  Banca Angliei a refuzat să facă orice comentarii în legătură cu problema returnării aurului Venezuelei.

  BUCUREȘTI, 4 feb – Sputnik. Banca Angliei a refuzat să comenteze subiectul unei posibile returnări Venezuelei a lingourilor de aur în valoare de 1,2 miliarde dolari în legătură cu recunoașterea lui Juan Guaido în calitate de președinte interimar al țării.

  “Banca Angliei oferă diverse servicii, inclusiv de păstrare a aurului, unui cerc larg de clienți. Banca nu comentează aceste relații care sunt confidențiale. Prin realizarea oricăror tranzacții banca respectă cele mai înalte standarde de gestionare a riscurilor și toate normele juridice necesare, inclusiv sancțiunile financiare”, au răspuns reprezentanții băncii fiind solicitați de RIA Novosti.

  Luni, Marea Britanie, alături de Franța, Germania și Spania l-a recunoscut pe președintele legislativului de la Caracas, Juan Guaido, în calitate de președinte interimar al Venezuelei. Ministerul de Externe al de la Londra a subliniat că Regatul Unit se solidarizează cu poziția Organizației Statelor Americane, Grupului Lima, SUA și a partenerilor europeni.

  La sfârșitul lunii ianuarie, agenția Bloomber, cu referință la propriile surse, a anunțat că Banca Angliei a respins solicitarea președintelui Venezuele, Nicolas Maduro, de returnare a lingourilor de aur în valoare de 1,2 miliarde dolari. O sursă anonimă a comunicat agenției că decizia de a respinge această cerere a fost luată după ce oficiali înalți americani, inclusiv secretarul de stat, Mike Pompeo, și consilierul prezidențial pentru securitatea națională, John Bolton, au exercitat presiunea asupra colegilor lor din Marea Britanie, pentru ca aceștia să blocheze accesul lui Maduro la activele din afara țării.

  De asemenea, în presă a apărut informații potrivit cărora liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, s-a adresat premierului britanic, Theresa May, cu cererea de a nu returna lui Nicolas Maduro aurul.

  Тема:
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (131)

  Tematic

  Reacţia Venezuelei la declarațiile lui Trump privind o posibilă intervenție militară a SUA
  Lavrov: UE înaintează Venezuelei un ultimatum, dar nu încearcă să medieze criza
  Meleșcanu, exclusiv: Vom avea o declarație comună a UE în privința Venezuelei
  ONU ocupă o poziţie neutră față de situația din Venezuela
  Tagurile:
  Marea Britanie, Venezuela, aur, Banca Angliei


  Știrile Zilei