21:49 14 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.59
 • RUB0.27
 • RON4.08
 • UAH0.72

  Marea Britanie: schimbare dramatică a vremii. Furtună severă cu vânturi puternice

  © AP Photo / Akira Suemori
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Prognoza meteo (245)
  164711

  Marea Britanie a fost acoperită de zăpadă săptămâna trecută, iar săptămâna aceasta urmează o schimbare dramatică a vremii, meteorologii anunţând o furtună severă, cu vânturi puternice. O diagramă meteo arată zonele acoperite de culoarea violet, indicând intensitatea furtunii.

  BUCUREŞTI, 5 feb – Sputnik, Doina Crainic. În urma temperaturilor foarte scăzute de săptămâna trecută și a căderilor consistente de zăpadă, în Marea Britanie vremea a fost mai blândă la începutul acestei săptămâni. Totuşi, vremea mai blândă nu a fost însoțită de soare, în sud căzând precipitaţii importante sub formă de ploaie.

  De asemenea, pentru această săptămână, diagramele meteorologice prevăd o furtună puternică ce va traversa sudul Angliei vineri, potrivit Express

  Agenţia Met Office anunţă vânturi puternice pe tot parcursul zilei de vineri, vânturile intense și ploile menţinându-se inclusiv sâmbătă. Sunt posibile furtuni și zăpadă, iar intensitatea vântului poate ajunge la 60 de mile pe oră în întreaga țară.

  Această înrăutăţire a vremii vine după câteva zile în care zăpada și gheața au creat neplăceri pentru milioane de oameni, conducând la suspendarea zborurilor, închiderea drumurilor și întârzieri pentru cei care au călătorit cu trenul.

  Diagramele meteo indică viteze ale vântului care ajung până la 60 de mile pe oră sau mai mult, mai ales în sudul Angliei, Cardiff și îndreptându-se spre Manchester.

  Violetul arată cea mai mare intensitate a vântului în jumătatea inferioară a Regatului Unit, potrivit diagramei meteo.

  Тема:
  Prognoza meteo (245)

  Tematic

  De azi zăpada „inundă” din nou Marea Britanie. Zonele vizate de avertismente meteo
  Anomalie meteo: Temperaturile ar putea crește cu 24 de grade într-o singură zi
  Prognoza meteo pentru weekend: schimbare neobişnuită a vremii. Surpriza de care avem parte
  Meteo, Italia: mai multe regiuni sub cod portocaliu, atenţionare pentru români
  Tagurile:
  Meteo, ploi, ninsoare, Marea Britanie, Vânt


  Știrile Zilei