12:20 30 Martie 2020
În direct
 • EUR19.91
 • USD18.09
 • RUB0.23
 • RON4.12
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Summitul Kim Jong-un și Donald Trump în Vietnam (16)
  8310

  Donald Trump intenționează să organizeze o a doua întâlnire cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, în Vietnam, în zilele de 27-28 februarie, a anunțat președintele american în discursul său privind Starea Naţiunii.

  BUCUREŞTI, 6 feb - Sputnik. În discursul său privind Starea Naţiunii, preşedintele SUA, Donald Trump, a subliniat că evitarea unui război devastator cu Coreea de Nord este meritul său şi planifică o a doua întâlnire cu Kim.

  "Relația mea cu Kim Jong-un este bună .... Ostatecii noștri s-au întors acasă. Testarea nucleară s-a oprit. Și nu a fost nicio lansare de rachete în mai bine de 15 luni", a afirmat Trump în discursul său, pretinzând că este încrezut în progresul procesului de pace pe peninsula coreeană.

  "Dacă nu aș fi fost ales președintele Statelor Unite, am fi acum, după părerea mea, într-un război major cu Coreea de Nord", a spus preşedintele american.

  Trump și Kim au avut o întâlnire istorică în Singapore în iunie anul trecut, la care Coreea de Nord a fost de acord să-și desființeze programul nuclear în schimbul ridicării sancțiunilor care au afectat economia sa. În ciuda progresului, procesul a fost oarecum blocat, deoarece Washingtonul a refuzat să ridice vreo restricție înainte ca Phenianul să-și îndeplinească partea sa de acord.

  ​Între timp, Nordul a rămas fidel angajamentului său și nu a testat vreo rachetă din 2017. Phenianul a demontat, de asemenea, unul dintre locurile sale de testare și a depus eforturi semnificative pentru a-și îmbunătăți relațiile cu Coreea de Sud, în pofida prezenței continue a 30.000 de militari americane acolo.

  Înaintea întâlnirii mult așteptate SUA - Coreea de Nord, Kim a călătorit în China pentru a discuta despre denuclearizarea Peninsulei cu președintele Xi Jinping. În urma întâlnirii, Beijingul și-a exprimat speranța că Phenianul și Washingtonul se pot întâlni "la jumătate" pentru a ajunge la un acord care va aduce o pace și o stabilitate îndelungată în regiune.

  Тема:
  Summitul Kim Jong-un și Donald Trump în Vietnam (16)

  Tematic

  Ce a spus Putin despre întrevedea Donald Trump-Kim Jong-un
  Donald Trump i-a adresat o scrisoare lui Kim Jong-un
  Trump laudă parada militară din Phenian și pe Kim Jong-un
  Trump a furnizat informaţii referitor la a doua întrevedere cu Kim
  Trump reacţionează la discursul de Revelion al lui Kim Jong-un
  Tagurile:
  Întâlnire, Coreea de Nord, Kim Jong Un, Discurs, Donald Trump, Starea Națiunii


  Știrile Zilei