04:58 22 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Donald Tusk

  „Un loc special în iad” pentru susținătorii Brexit - promisiunea lui Donald Tusk

  © REUTERS / Francois Lenoir
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  24413

  Prim-ministrul Irlandei, Leo Varadkar, a avut o conferință de presă cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, miercuri, în cadrul căreia ambii lideri au abordat negocierile în curs de desfășurare privind Brexit.

  BUCUREȘTI, 6 feb - Sputnik. În timpul conferinței de presă, Tusk s-a angajat într-o retorică puternică atunci când a comentat despre oficialii care susțin Brexit "fără un plan".

  "Mă întrebam cum arată acel loc special în iad, pentru cei care au promovat Brexit, fără nici o schiță a unui plan de a face acest lucru în siguranță".

  Tusk a confirmat, de asemenea, că UE27 "nu face nicio ofertă nouă" și a reamintit decizia din decembrie a Consiliului European de a nu redeschide negocierile privind acordul de retragere.

  "Principala prioritate pentru noi este să menținem procesul de pace în conformitate cu Acordul bun de vineri", a spus Tusk.

  Președintele CE a spus că așteaptă cu nerăbdare sugestiile "realiste" din partea premierului britanic cu privire la modul de rezolvare a impasului Brexit.  Știrile Zilei