03:52 26 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  6230

  Astăzi a fost lansată ediția Sputnik în limba persană, care va contribui la consolidarea relațiilor între Iran și Rusia.

  BUCUREȘTI, 7 feb – Sputnik. Agenția de știri Sputnik a lansat ediția în limba persană - Sputnik Farsi News Service. Lansarea oficială a serviciului a avut loc în prezența directorului general al agenției internaționale de știri Rossiya Segondya, Dmitryi Kiselev, ambasadorului Iranului la Moscova, Mehdi Sanai, și diplomatului rus, adjunctul directorului celui de-al doilea department pentru Asia al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maxim Baranov.

  Margarita Simonian
  © Sputnik / Виталий Белоусов

  “Consider că fluxul de știri în farsi va permite consolidarea relațiilor noastre cu Iranul, va face poziția Rusiei mult mai clară și populară”, a spus Kiselev.

  La rândul său, Sanai a declarat că se bucură de deschiderea fluxului de știri în limba persană, menționând importanța acestui eveniment pentru dezvoltarea relațiilor între Iran și Rusia.

  Sputnik Farsi News Service – e un flux de știri în regim non-stop în limba farsi pentru jurnaliști profesioniști, corporații și comunități diplomatice, precum și pentru toți cei care vor să fie la curent cu ultimele evenimente din lume. Fluxul va conține știri, reportaje, analize, precum și interviuri și comentarii exclusive ale oficialilor ruși și străini, reprezentanții organizațiilor internaționale, realizate de reporterii Sputnik din întreaga lume. Sputnik Farsi presupune știri din domeniul politic, economie, securitate și cultură.

  Tematic

  Prima dată în Moldova: Studioul radio mobil Sputnik la Forumul Economic Moldo-Rus
  Matteo Salvini pentru Sputnik: "Trebuie să creăm o nouă Europă"
  Hackerii au publicat rapoarte Integrity Initiative privind activitatea Sputnik şi RT
  Cenzură: Facebook a eliminat paginile Sputnik
  Simonyan cere ca Facebook să explice motivele eliminării conturilor Sputnik
  EXCLUSIV Sputnik: Maduro, dezvăluiri incendiare despre relația cu Trump
  Zaharova a comentat atacurile lui Macron în adresa Sputnik
  Simonian: În Franța există două probleme – RT și Sputnik
  Tagurile:
  Sputnik, Iran

  Știrile Zilei