22:08 21 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.55
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  66103

  Una dintre cele mai cunoscute agenţii pentru monitorizarea pericolului pe care-l reprezintă asteroizii pentru planeta noastră a ridicat nivelul de risc pentru un asteroid recent descoperit.

  BUCUREŞTI, 7 feb – Sputnik, Doina Crainic. Asteroizii sunt subiectul numeroaselor romane sci-fi și a mai multor filme de succes de la Hollywood. În raportul său actualizat, Centrul de Coordonare cu privire la Obiectele apropiate de Pământ al Agenției Spațiale Europene a introdus asteroidul 2018XB4, descoperit anul trecut, în lista primelor 10 obiecte potențial periculoase apropiate de Pământ (NEO).

  Potrivit agenției, observațiile recente la care a fost supus asteroidul au determinat o recalculare a probabilității ca obiectul să lovească planeta noastră, iar în prezent este considerat a fi al cincilea cel mai periculos obiect din Spatiu apropiat de Pământ.

  Totuşi, chiar dacă şansele ca asteroidul să le creeze oamenilor aceeaşi soartă cu a dinozaurilor au sporit, nu trebuie să ne îngrijorăm atât de tare.

  Se estimează că 2018XB4, care are un diametru de 70 de metri, are o „probabilitate de aproximativ 1 la 7000 să se ciocnească cu Pământul în anul 2092”, raportează ESA.

  Obiectele NEO zboară frecvent pe lângă Pământ în călătoria lor în jurul Soarelui, dar rareori cad pe planeta noastră. De fapt, dintre cei 19.563 de asteroizi și 107 comete care au fost descoperite, doar 817 se află pe „lista de risc” întocmită de Centrul de coordonare privind NEO, de la Agenția Spațială Europeană.

  Tagurile:
  NASA, Lovit, Pământ, Asteroid


  Știrile Zilei