15:06 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  US Marines during Platinum Eagle military exercise at Babadag training area, southeast Romania

  Washingtonul a luat deja decizia de intervenție în forță în Venezuela - Moscova

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  2034156

  Statele Unite au incitat militarii venezueleni să comită crime, promițându-le să-i amnistieze pentru că au trădat autoritățile țării, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

  BUCUREȘTI, 7 feb - Sputnik. "Există semne care vin de la Washington cu privire la posibilitatea de a folosi forța pentru a răsturna autoritățile legale, inclusiv prin invazia militară directă. Despre aceasta se vorbește de fapt deschis la Casa Albă, aș vrea să reamintesc că acest tip de afirmație din partea oficialilor americani este o încălcare directă a articolului 2 paragraful 4 din Carta ONU, care obligă toți membrii ONU să se abțină de la amenințarea sau utilizarea forței în relațiile internaționale", a spus Zaharova la briefing.

  Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat, de asemenea, că Statele Unite au incitat militarii Venezuelei să comită crime, promițându-le amnistiere pentru trădarea autorităților țării.

  "Washingtonul a recurs la amenințări directe și sancțiuni militarilor venezueleni, care rămân loiali guvernului legitim", a menționat Zaharova.

  Declarația vine după ce președintele american, Donald Trump, a confirmat într-un interviu cu CBS că intenționează să trimită armata americană în Venezuela ca o "opțiune".

  Criza din Venezuela s-a intensificat atunci când liderul opoziției, Guaido, s-a proclamat președinte interimar al Venezuelei la 23 ianuarie, după ce Adunarea Națională, condusă de opoziție, a declarat că Maduro a uzurpat puterea.

  Maduro l-a numit pe Guaido o marionetă a Statelor Unite și a acuzat Washingtonul că a încercat să efectueze o lovitură de stat în Venezuela.
  Rusia, Mexic și Uruguay au fost printre cei care și-au exprimat sprijinul față de Maduro ca singurul președinte legitim al țării și și-au exprimat disponibilitatea de a acționa ca mediatori în conflictul dintre guvern și opoziție.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei