17:08 19 August 2019
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.55
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.70
  Marine Le Pen, French presidential candidate and leader of the political party the National Front, during a news conference following the first round of the presidential election.

  Marine Le Pen: "Rechemarea ambasadorului francez la Roma este o greșeală diplomatică"

  © Sputnik / Kristina Afanasyeva
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  11320

  După ce Parisul și-a rechemat ambasadorul în Italia în urma unei întâlniri dintre vicepremierul italian Luigi Di Maio și Vestele Galbene din Franța, Marine Le Pen a susținut că aceasta a fost o "greșeală diplomatică", care "contravine intereselor celor două țări".

  BUCUREŞTI, 9 feb - Sputnik. După ce Franța şi-a rechemat joi ambasadorul său la Roma, Marine Le Pen, președintele Adunării Naționale, a declarat că Emmanuel Macron a greșit în luarea acestei decizii.

  ​Parisul tocmai și-a rechemat ambasadorul în Italia după "declarații scandaloase" care nu au avut "un precedent de la sfârșitul războiului", a declarat purtătorul de cuvânt al Quai d'Orsay.

  Această decizie importantă pare să marcheze o nouă etapă în tensiunile diplomatice dintre Franța și Italia și nu a rămas fără răspuns, chiar dacă purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Benjamin Griveaux, a declarat că această mișcare a fost făcută "pentru o consultare" și că nu a fost "o rechemare permanentă".

  Diplomația franceză și-a justificat abordarea greoaie cu "acuzații repetate, atacuri nefondate, declarații scandaloase" din partea guvernului italian. După criticile vicepremierului italian Luigi Di Maio, care a spus că Franța a sărăcit Africa, vizita la Montargis pe 5 februarie pentru a se întâlni un grup al Vestelor Galbene a fost prea mult: "ingerința constituie o provocare suplimentară și inacceptabilă".  Știrile Zilei