10:18 21 August 2019
În direct
 • EUR19.64
 • USD17.72
 • RUB0.27
 • RON4.15
 • UAH0.70
  Explozie, poză simbol

  Explozie urmată de incendiu la Lyon, Franţa: sunt victime (FOTO)

  © REUTERS / BENOIT TESSIER
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  540 0 0

  Două persoane, inclusiv un copil, au fost ucise, iar alte patru au fost rănite sâmbătă seara într-o explozie și un incendiu într-o clădire cu două etaje din Lyon, potrivit presei locale.

  BUCUREŞTI, 10 feb - Sputnik. O explozie urmată de un incendiu a avut loc sâmbătă seara într-o clădire cu două etaje situată pe 120 route de Vienne din Lyon, Franţa, soldate cu doi morţi, inclusiv un copil, și patru persoane rănite, transmite Sputnik France.

  ​Potrivit prefecturii Rhone, explozia a avut loc într-o brutărie la parterul clădirii, apoi focul s-a răspândit la etajele superioare locuibile.

  Serviciile au fost alertate la scurt timp după ora 20:30. 75 de pompieri și 27 de vehicule au fost mobilizate pentru a lupta împotriva flăcărilor, precizează France-Info. Focul a fost "localizat" în jurul orei 21:30.

  Una dintre victime a sărit de la etajul al doilea și a fost prinsă de riverani, a anunțat Le Progrès.

  ​"Au fost găsite două corpuri, o femeie și un copil", a declarat procurorul Lyon, Nicolas Jacquet, citat de AFP.

  ​Cei patru răniți, care suferă de arsuri ușoare și intoxicații cu fum, au fost transportaţi la spital, potrivit prefecturii.

  ​Pe 12 ianuarie, o explozie la o brutărie de pe rue de Treviso din Paris a ucis patru persoane, inclusiv doi pompieri și au fost aproximativ cincizeci de răniți. Explozia a afectat magazinele din preajmă și a provocat un incendiu la parter și la primul etaj al clădirii.  Știrile Zilei