10:44 21 August 2019
În direct
 • EUR19.64
 • USD17.72
 • RUB0.27
 • RON4.15
 • UAH0.70
  Proteste la Paris

  Porsches, Ferrari - vandalizate și incendiate la protestele de la Paris (VIDEO)

  © REUTERS / Stephane Mahe
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  72231

  Mai mulți proprietari de mașini de lux de sport calculează pagubele în urma protestelor haotice ale Vestelor Galbene de sâmbătă de la Paris, după ce vehiculele lor scumpe au fost vandalizate și incendiate de demonstranți furioși.

  Imaginile video făcute de martori oculari la protest arată că două maşini de marca Porche și un Mercedes au fost cuprinse de foc și cel puțin un Ferrari a fost distrus și în timpul demonstrațiilor.

  Pompierii au fost chemați să stingă incendiul provocat de protestatari cu glugă pe cap, care păreau să jefuiască vehiculele înainte de a le incendia. Un alt Porche avea parbrizul spart de o bâtă de baseball metalică înainte ca și acesta să fie incendiat.

  ​Alte vehicule, inclusiv scuterele și motocicletele, au fost lăsate şi ele în flăcări la trecerea protestatarilor pe alături.

  Protestele de sâmbătă din capitala franceză au fost dintre cele mai violente și mai sălbatice de la începutul acestora în noiembrie 2018. Un protestatar, fotograf al demonstraților Vestele Galbene, a rămas fără mâna dreaptă din cauza unei grenade a poliției.

  Un total de 51.400 de persoane au participat la protestele de sâmbătă, potrivit cifrelor de la Ministerul de Interne al Franței. Aproximativ 4.000 au mărşăluit la Paris, în timp ce alte demonstrații au avut loc în alte orașe franceze, inclusiv Marsilia, Toulouse și Bordeaux. La Paris, 36 de demonstranți au fost arestați.  Știrile Zilei