06:10 21 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Nicolas Maduro

  Maduro dă start "celor mai importante exerciții militare din istorie" în Venezuela (VIDEO)

  © Photo: Facebook / Nicolas Maduro
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (129)
  31101

  Liderul venezuelean, Nicolas Maduro, a lansat ceea ce el a descris ca fiind "cele mai importante" exerciții din istorie, pregătindu-se să respingă orice potențială invazie după ce SUA și aliații lor l-au sprijinit pe Guaido drept președinte interimar auto-proclamat.

  BUCUREȘTI, 11 feb - Sputnik. Exercițiile vor dura până pe 15 februarie și vor deveni cele mai mari exerciții militare pe care țara le-a avut în istoria sa de 200 de ani, a reiterat președintele Maduro, când a ajuns la Fortul Guaicaipuro din statul Miranda.

  ​"Trebuie să ne pregătim pentru apărarea suveranității, integrității teritoriale și independenței", a declarat șeful statului ales, aparent temându-se că solicitările Washingtonului de a schimba regimul și susținerea agresivă a lui politicianului de opoziție Juan Guaido, președinte al parlamentului, ar putea deveni o invazie militară directă.

  ​Guaido, care s-a proclamat "președinte interimar" al Venezuelei în ianuarie și a obținut „binecuvântarea” imediată a Statelor Unite și a aliaților lor în Europa și în întreaga Americă Latină, nu a exclus faptul că ar fi posibil să ia o decizie "controversată" de a "autoriza" o intervenție "umanitară". Administrația Trump a mai spus că toate opțiunile rămân pe masă pentru a-i scăpa pe venezueleni de "dictatorul opresiv" Maduro.

  Тема:
  Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (129)


  Știrile Zilei