15:32 15 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.71
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Atac asupra Siriei

  Știrea nopții: Armata israeliană a bombardat Siria!

  © AP Photo / Hassan Ammar
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  213744

  Armata israeliană a refuzat să comenteze, în timp ce armata siriană și organizația independentă OSDO au raportat atacul, precizând și faptul că s-au înregistrat și răniți.

  BUCUREȘTI, 12 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Tancuri ale armatei israeliene au bombardat zona de graniță din Siria, Quneitra, lovind un spital  dezafectat şi un post militar de observaţii, în zona Jabata al-Khashab, au declarat surse militare siriene.

  Până în acest moment sunt raportate pagube materiale, precum și un număr neprecizat de răniți.

  Oraşul sirian Quneitra se află în zona Înălţimilor Golan, în apropierea frontierei cu Israel.

  Armata israeliană nu a făcut niciun comentariu, în timp ce armata siriană și organizația independentă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) au raportat atacul, precizând și faptul că s-au înregistrat și răniți.

  Cotidianul Haaretz observă că atacul survine după ce Rusia a avertizat Israelul să nu mai efectueze atacuri aeriene asupra Siriei. Așa cum am precizat, atacul nu a fost unul aerian, ci au fost folosite tancuri.

  Pe 21 februarie urmează să aibă loc o întâlnire la vârf între Vladimir Putin și Benjamin Netanyahu, una dintre teme fiind evoluțiile din Siria și posibilitățile de pace. 

  Tagurile:
  Israel, Siria, bombardament


  Știrile Zilei