07:11 02 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.47
 • USD17.53
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  97 0 0

  NATO nu planifică să amplaseze arme nucleare cu bazare terestră în Europa, a declarat adjunctul Secreatului General al NATO, Rose Gottemoeller.

  BUCUREȘTI, 13 feb – Sputnik. NATO nu planifică amplasarea în Europa a noilor sisteme cu arme nucleare cu bazare terestră chiar și după denunțarea Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare, a declarat adjunctul Secretarului General al Alianței, Rose Gottemoeller, publicației Sueddeutsche Zeitung.

  Miercuri și joi, la sediul NATO de la Bruxelles vor avea loc negocieri ale miniștrilor Apărării ai Alianței, unul din subiecte centrale fiind situația din jurul INF și posibilele măsuri de răspuns ale alianței.

  Acum vom discuta despre răspunsul la noile rachete rusești. În același timp, nu dispunem de planuri de amplasare în Europa a noilor sisteme terestre cu arme nucleare, a declarat Gottemoeller, comentând variantele de răspuns la denunțarea INF.

  Aceasta a mai adăugat că ușa negocierilor rămâne deschisă, iar Washingtonul este gata să păstreze tratatul în cazul în care Rusia va distruge rachetele 9M729.

  Tematic

  Putin: Rusia își suspendă participarea la INF
  Kremlinul a reacționat la propunerea lui Trump pentru un nou INF
  Deputat turc: Denunțarea INF reprezintă un pericol pentru întreaga lume
  SUA a informat oficial Rusia despre ieșirea din INF
  Măsurile de răspuns ale Rusiei la ieșirea SUA din INF - ministrul rus al Apărării
  Tagurile:
  Secretar general, Europa, NATO


  Știrile Zilei