21:30 21 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.55
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  2817 0 0

  În Marea Britanie urmează un mini-val de căldură în acest weekend, când temperaturile vor urca neobişnuit de mult, anunţă agenţia meteo britanică Met Office. Cum va fi în toată ţara.

  BUCUREŞTI, 13 feb – Sputnik, Doina Crainic. Temperaturile vor crește cu până la 10 grade C în această săptămână, după zile întregi de vreme geroasă şi ninsori. Meteorologul Becky Mitchell de la Met Office anunţă că temperaturile ar putea să ajungă până la 15 grade C până joi.

  Ridicarea neobişnuită a temperaturilor se datorează unei zone de presiune ridicată care împinge curenţii de aer de deasupra țării și permite vânturilor ușoare să pătrundă dinspre sud, potrivit Express

  Potrivit lui Becky Mitchell, miercuri este posibilă ploaie în zonele nord-vestice. Însă în sud vremea va fi uscată şi însorită, iar „temperaturile vor fi în creștere în restul săptămânii, putând ajunge la valori ridicate de 14 sau 15 grade C până joi”.

  Locuitorii din sudul și estul Angliei se vor bucura de cel mai mult soare, a declarat şi meteorologul Carol Kirkwood pentru BBC Breakfast. Câteva ploi sunt posibile în nord-vest, în special în vestul Scoției.

  Totuşi, în ciuda previziunilor de vreme caldă și însorită, unii meteorologi avertizează că e de aşteptat ca zăpada să se întoarcă mai târziu în această lună.

  Vânturile reci orientale, atrase deasupra ţării de aceeași zonă de presiune ridicată, pe măsură ce aceasta se deplasează spre Scandinavia, amenință să aducă un nou episod, întârziat, de zăpadă și gheață.

  Tagurile:
  Primăvară, Meteo, Marea Britanie


  Știrile Zilei