15:11 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Koln, Germania

  Sondaj: Majoritatea nemților consideră SUA o amenințare pentru pace

  © Sputnik / Alex Kudenko
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  13710

  Majoritatea nemților consideră că Statele Unite ale Americii reprezintă principala amenințare pentru pacea internațională, se arată într-un studiu sociologic publicat recent.

  BUCUREȘTI, 13 feb – Sputnik. Majoritatea cetățenilor Germani consideră că politica SUA reprezintă cea mai mare amenințare pentru pacea internațională, relevă datele unui sondaj efectuat de Institutul de Studii ai Opinii Publice Allensbach și Centru de Strategii și Lidershipului Înalt din Köln.

  Potrivit rezultatelor sondajului, prezentat de postul de televiziune N-TV, 56 la sută din respondenții germani consideră că cea mai mare amenințare o reprezintă SUA. Pe locul doi, în răspunsurile nemților, se plasează Coreea de Nord (45 la sută), pe locul trei – Turcia (42 la sută). Acestea sunt urmate de Rusia, pe care 41 la sută din respondenți o consideră o amenințare.

  În comunicatul Centrului de Strategii și Lidership Înalt se menționează că cel mai frecvent SUA sunt percepute drept o amenințare în Germania de Est. Tot aici acțiunile Rusiei și Chinei sunt percepute mai rar drept sursă de pericol. Dacă în partea de Est doar 21 la sută din respondenți consideră că Rusia reprezintă un pericol pentru pace, atunci în partea de Vest cu această poziție sunt de acord 45 la sută din respondenți.

  În afară de aceasta, majoritatea respondenților consideră că anume acțiunile unor șefi de state pun în pericol pacea internațională. O astfel de poziție susțin 62 la sută din respondenți. Un număr mai mic de nemți consideră că stabilitatea este amenințată de conflictele militare (52 la sută) și schimbările climatice (43 la sută).

  Sondajul a fost efectuat între 5 și 17 ianuarie 2019, pe un eșantion de 1249 și respondenți mai mari de 16 ani.

  Tematic

  Sondaj: Nemții susțin Nord Stream-2 și nu au încredere în Trump
  Peste 55 % din nemți și-ar dori să emigreze din Germania
  Lucian Boia decorat de nemți pentru că a demitizat istoria românilor?
  Sondaj: peste 64% din nemți vor demisia liderului CSU
  Studiu șocant: nemții devin tot mai xenofobi
  Nemții ar putea deschide o producție auto în România. Investiție de 1 mld. euro
  Zi neagră pentru Iohannis – a primit o lovitură grea chiar de la nemții lui!
  Românii, mai fericiți decât nemții: în Germania se cere naționalizarea imobilelor
  Tagurile:
  Sondaj, SUA, Germania
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei