07:55 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan

  Erdogan: SUA exercită presiuni asupra Turciei din cauza S-400

  © Sputnik / Михаил Климентьев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  225 0 0

  Președintele Turciei, Tayyip Erdogan, afirmă că SUA exercită presiuni asupra țării lui din cauza achiziției sistemului rusesc S-400.

  BUCUREȘTI, 14 feb – Sputnik. SUA exercită presiuni asupra Turciei din cauza achiziționării din Rusia a sistemului de apărare antiaeriană S-400, a declarat președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

  “În ceea ce privește S-400. Toată lumea știe că oficialii americani exercită mari presiuni asupra noastră în această problemă”, a spus Erdogan în ajunul demarării negocierilor cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

  În același timp, liderul turc a declarat că Turcia face tot pentru a preveni atacurile insurgenților asupra bazei aeriene rusești din Khmeimim.

  “Depunem toate eforturile pentru a preveni orice atacuri asupra bazei militare rusești din Khmeimim. Structurile noastre militare acționează coordonat în acest sens”, a declarat Erdogan.

  Potrivit lui, dronele turcești „nu au identificat nicio urmă de tehnică militară grea în această regiune”.  De asemenea, Erdogan a abordat și subiectul formării comitetului constituțional pentru Siria, subliniind că această problemă urmează să pusă în discuție.

  “SUA au declarat că au început să-și retragă trupele din Siria. E un examen foarte important. Totuși, continuă o stare de incertitudine asupra modului în care acest proces va fi demarat. Cred că e nevoie de o activitate comună în această direcție”, a spus președintele Turciei.

  Tematic

  Trump anulează întâlnirea cu Erdogan la G20 după anularea celei cu Putin
  Sâmbătă va fi luată o decizie cu privire la o întâlnire a lui Putin și Erdogan
  Erdogan va discuta cu Putin despre coordonarea acțiunilor în Siria
  Negocierile Putin – Erdogan la Kremlin: ar putea dura până seara târziu
  Putin va discuta cu Erdogan și Rouhani situația din Siria
  Tagurile:
  Recep Tayyip Erdoğan, Vladimir Putin, Siria, S-400, SUA, Rusia, Turcia


  Știrile Zilei