00:18 26 Martie 2019
În direct
 • EUR19.50
 • USD17.26
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  Павильон информационного агентства Sputnik

  Sputnik provoacă frisoane contraspionajului german în ajunul alegerilor europarlamentare

  © Sputnik / Igor Russak
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  15241

  Constraspionajului german îi este frică de activitatea agenției de știri Sputnik și postul de televiziune RT în Germania în ajunul alegerilor europarlamentare.

  BUCUREȘTI, 14 feb – Sputnik. În ajunul alegerilor europarlamentare, serviciile de informații din Germania se tem de influența Sputnik și RT, afirmă grupul media RedaktionsNetzwerk Deutschland, cu trimitere la propriile surse.

  Potrivit RND, pe 12 februarie la Postdam a avut loc o ședința cu participarea colaboratorilor Oficiul Federal pentru Protecția Constituției (BfV, contraspionajul german) și a reprezentanților landurilor germane.

  Margarita Simonian
  © Sputnik / Виталий Белоусов

  Aceștia au discutat despre o posibilă tentativă a Moscovei de a influența alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc în luna mai, precum și asupra alegerilor din trei landuri germane (Brandenburg, Turingia și Saxonia), care vor avea loc în această toamnă.

  S-a decis crearea unui grup de experți, coordonate de reprezentanții acestor landuri și a Berlinului, care urmează să se ocupe cu colectarea datelor.

  De asemenea, participanții la ședință au discutat despre unei presupuse relații a „Alternativei pentru Germania” (AfD) cu Rusia.

  În special, s-a atras atenția asupra deplasării în Rusia a fostului copreședinte al partidului, Frauke Petry, împreună cu soțul acesteia, Marcus Pretzell, și unui alt membru al partidului, Julian Flak.

  Aceștia ar fi sosit cu o cursă charter, iar cheltuielile în valoare de 25.000 de euro ar fi fost asumate de partea rusă.

  Potrivit RND, constraspionajul german consideră că "Rusia mizează în aceste alegeri pe instituțiile media docile Krelminului" – postul de televiziune RT și postul de radio Sputnik, precum și agenția vide Ruptly, Redfish și publicația Russia Beyond the Headlines.

  Moscova a negat în mai multe rânduri acuzațiile de încercări de a influența alegerile în diverse state, iar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitryi Peskov, a calificat aceste învinuiri “absolut nefondate”.

  Tematic

  Cenzură: Facebook a eliminat paginile Sputnik
  Simonyan cere ca Facebook să explice motivele eliminării conturilor Sputnik
  EXCLUSIV Sputnik: Maduro, dezvăluiri incendiare despre relația cu Trump
  Zaharova a comentat atacurile lui Macron în adresa Sputnik
  Simonian: În Franța există două probleme – RT și Sputnik
  Sputnik a lansat o ediție în limba persană
  Tagurile:
  Sputnik, Germania
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei