19:22 18 August 2019
În direct
 • EUR19.51
 • USD17.50
 • RUB0.26
 • RON4.13
 • UAH0.69
  Nord Stream 2

  Germania va modifica cadrul juridic care reglementează Nord Stream-2

  © Sputnik / Nord Stream 2 / Aксель Шмидт
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14611

  Germania intenționează să-și modifice cadrul legal care reglementează funcționarea gazoductului Nord Stream-2 pentru a-i asigura conformitatea cu normele europene.

  BUCUREȘTI, 15 feb – Sputnik. Germania examinează posibilitatea modificării cadrului legal care reglementează gazoductul Nord Stream-2, pentru a-i asigura o conformitate cu normele Uniunii Europene, a anunța ministrul Economiei și Energeticii al Germaniei, Peter Altmaier într-un interviu oferit agenției Reuters.

  Anterior, agenția France Press a anunțat că Germania și Franța au reușit să ajungă la o înțelegere în ceea ce privește Nord Stream-2, pe care au prezentat-o ambasadorilor statelor UE la Bruxelles. Citând draftul proiectului, France Press a anunțat că Germania va supraveghea proiectul, pentru că acesta prin teritoriul ei gazoductul intră în UE. Ulterior, reprezentanța românească la Consiliul UE a anunțat în Twitter că a acum are ocazia să înceapă negocierile cu Parlamentul European despre varianta de compromis a modificărilor la directiva europeană a gazelor.

  “Presupun că acesta (proiectul Nord Stream-2 n.r.) poate fi realizat în condiții noi. Însă, evident, vor fi niște modificări”, a declarat Altmaier.

  Potrivit ministrului, modificările ar putea viza dreptul la proprietate asupra conductei de gaz, odată ce legislația UE cere separarea proprietății asupra producției și transportării. În afară de aceasta, ar putea fi introduse noi prevederi despre cine va livra gaz prin conductă și cine va avea acces la ea. Altmaier a mai adăugat că anume Germania va decide ce modificări vor fi făcute, și măsura în care acestea vor fi realizate.

  Proiectul Nord Stream -2 presupune construcția a două ramuri ai gazoductului cu o capacitate totală de 55 miliarde de metri cubi de gaz, de la țărmul Rusiei, prin Marea Baltică, până în Germania. Noua conductă urmează să fie construită în apropierea Nord Stream. Acesta va trece prin zone teritoriale sau zone economice exclusive ale statelor de la țărmul Mării Baltice – Rusia, Finlanda, Suedia, Danemarca și Germania. Dintre toate aceste state, operatorului Nord Stream-2 i-a rămas să obțină doar autorizația de construcție din partea Danemarcii.

  Tematic

  Nord Stream 2: Președintele austriac acuză SUA de tratarea UE "ca pe colonii"
  Expert: SUA nu vor mai putea opri realizarea Nord Stream-2
  Franța vrea să blocheze Nord Stream-2 - presa germană
  Oficial: Parisul va susține directiva care ar bloca Nord Stream - 2
  Merkel: Nord Stream-2 nu va face Germania dependentă de Rusia
  Macron nu va merge la Conferința de la München: ar fi din cauza Nord Stream-2?
  Franța și Germania au ajuns la un compromis în privința Nord Stream-2
  Merkel anunță victoria Germaniei în cazul Nord Stream-2
  Tagurile:
  Uniunea Europeană, gazoduct, Germania, Nord Stream-2


  Știrile Zilei